sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Avocatului Român 2019, la Baroul Dolj

Avocații din Baroul Dolj sărbătoresc astăzi Ziua Avocatului Român, marcată anual la 24 iunie, urmare a instituirii acestei date în 1998, printr-o hotărâre a Congresului Avocaților, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. Fiecare beneficiar al serviciilor avocaților trebuie să își reamintească de această zi, pentru că nu este vorba doar despre avocat, ci pentru că astfel este sărbătorit însuși dreptul fundamental la apărare. Totodată, este un moment de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

„Un prilej de punere în lumină a rolului avocatului în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale și în consolidarea justiției, Ziua Avocatului Român reprezintă, deopotrivă, o ocazie de reunire a confraților sub stindardul valorilor comune care i-au îndrumat pe calea dreptului. Însă rolul avocatului român în societatea românească nu s-a rezumat niciodată la activitatea strict profesională. Istoria ne-a dovedit că avocații au avut o mare influență în episoade-cheie ale trecutului neamului, precum Marea Unire, și au adus contribuții importante în viața administrativă, socială și culturală. La fel și astăzi, rolul avocatului român depășește reprezentarea în justiție și se extinde și asupra comunității în asamblu, căci avocații pot ajuta la dezvoltarea unei societăți sănătoase, bazate pe repere etice, pe valori și principii solide. Prin activitatea desfășurată, Baroul Dolj își propune să nu se îndepărteze de aceste deziderate și să rămână ancorat atât în realitatea profesională, dar și socială”, transmite av. Lucian Săuleanu, Decanul Baroului Dolj.

Și pentru că Ziua Avocatului Român este și o oportunitate de socializare și de consolidare a relațiilor colegiale, Baroul Dolj a organizat pentru această ediție un eveniment informal, dedicat avocaților doljeni. Sâmbătă, aceștia au petrecut împreună o zi în aer liber la un complex de evenimente din apropierea Craiovei, într-o atmosferă degajată, bucurându-se de activități diverse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consiliul Baroului Dolj și Decanul Baroului Dolj urează avocaților români „La mulți ani!”.

 

 

 

Politica