sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii clasei a XII-a susţin, vineri, proba competenţelor digitale

Potrivit datelor calendarului examenului naţional de Bacalaureat 2019, începând de vineri, elevii clasei a XII-a vor susţine proba evaluării competeţelor digitale. Proba D, cea de evaluare a competenţelor digitale, urmează să se desfăşoare în zilele de 7, 10 şi 11 iunie, iar în perioada 12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Conform situaţiei centralizate, 135.655 de absolvenţi de liceu, respectiv 116.037 din promoţia curentă şi 19.618 din seriile anterioare, s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de Bacalaureat 2019 în prima sesiune, care a început luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, încep luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Politica