sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cea mai veche clădire de patrimoniu din Horezu a fost distrusă

În luna ianuarie 2019, edilul Nicolae Sărdărescu a hotărât că cea mai veche clădire din Horezu trebuie distrusă. Construcția, o clădire de patrimoniu, a fost dărâmată la cerința primarului. Este vorba de o clădire în stil brâncovenesc, care făcea parte din obiectivele de patrimoniu ale orașului.
Inițial construcția a servit ca primărie, după care bancă populară, urmată de sediu de ambulanță, iar în ultimul deceniu, club al pensionarilor. Edilul șef al urbei, Nicolae Sărdărescu, nu a trecut-o în lista clădirilor de patrimoniu.
Pentru a-și exprima fapta, primarul a explicat printr-o postare pe o rețea de socializare: „În legătură cu lucrările de demolare care se realizează la acest moment pe strada Independenței (lângă biserica veche), fac următoarele precizări:
Este vorba de implementarea proiectului cu titlul <Reabilitarea, modernizarea și extinderea zonei centrale pietonale, a spațiului verde și a trotuarelor în stațiunea turistică Horezu, județul Vâlcea>, proiect aprobat de Consiliul Local Horezu și depus pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014- 2020. În acea zonă va fi o piațetă conform imaginii atașate! Din Tema de proiectare care a fost supusă inclusiv dezbaterii publice și aprobării de către Consiliul Local subliniez doar paragraful care face referire strictă la această acțiune, respectiv: <Obiectivele specifice ale investiției propuse sunt următoarele: (…) 5. Spațiul aferent construcției Clubul Pensionarilor – demolare construcție existentă, profilare teren, conectare cu Parcul I. G. Duca, realizare alei pietonale, facilități skateboard și role, iluminat public>. Pentru orice informații suplimentare vă rog să vă adresați direct persoanelor abilitate să vi le ofere”, a fost mesajul primarului.

Politica