joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autobuze noi pentru Craiova, fără sprijin de la Ministerul Dezvoltării

Primăria Craiova va încerca, singură, să obţină fonduri europene pentru a cumpăra autobuze noi, nu cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, aşa cum autorităţile îşi doriseră.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că decizia a fost luată în urma unor discuţii cu reprezentanţii ministerului.

„Pachetul de 38 de autobuze pe care îl trecusem într-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, având în vedere încărcarea care este la ora aceasta la Ministerul Dezvoltării ca şi solicitări şi foarte multe proceduri de achiziţie, am luat hotărârea, în urma unor discuţii purtate la sediul ministerului, de a lua înapoi această achiziţie şi zilele următoare va începe urcarea în sistem a caietului de sarcini şi cererii de finanţare, de data aceasta, pentru 46 de autobuze, cele 38 plus rezervă. Procedura o vom începe noi pentru că, se pare, ar fi fost mai greoaie la Ministerul Dezvoltării decât la noi, rămând în continuare să se deruleze achiziţia tramvaielor”, a declarat Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Craiovei a făcut aceste afirmaţii, luni, după o şedinţă a Consiliului Local în care s-a votat modificarea unei Hotărâri a Consiliului Local referitoare la aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul de investiţii „Modernizare depou de tramvaie”

„Depoul de tramvaie, care a intrat în proprietatea Primăriei în cursul lunii decembrie, va face obiectul unui proiect european destul de consistent pentru că nu putem veni cu tramvaie de ultimă generaţie şi să le întreţinem într-un depou vechi de câteva zeci de ani. Va suferi transformări foarte mari. Cele mai mari investiţii sunt calea de rulare din cadrul depoului şi firul de contact care sunt reabilitare pe restul traseului. De asemenea vor fi alte două proiecte europene, strada Henry Ford şi Severinului. În acelaşi timp sunt modificări care se fac şi la structura depoului în sine, la reabilitarea termică a construcţiei şi va fi dotat cu tehnologie de întreţinere pentru nivelul actual al tramvaielor”, a declarat edilul-şef al urbei.

Primarul a vorbit şi despre bugetul de stat pe 2019, legat de care reprezentanţii autorităţilor locale au avut nemulţumiri. Mihail Genoiu dă de înţeles că municipalitatea craioveană se va descurca cu ce primeşte.

„Pentru autoritățile locale a rămas cota de 60% din Impozitul pe Venitul Global, dar în același timp am preluat, în totalitate, cheltuielile cu asistența socială, care sunt o sumă destul de consistentă, în bugetul Primăriei Craiova, pe undeva creșterea de la 43% cât ne revena din IVG, la 60%, se compensează. Îmbucurător este faptul că am obținut echilibrarea în situația în care un oraș nu ar putea să acopere aceste cheltuieli. Noi am fost un caz fericit și ne-am echilibrat, în anul 2018 și vom avea acest echilibru și în 2019. În ceea ce privește sumele alocate investițiilor, noi le avem asigurate și vor fi de câteva ori mai mari decât cele de anul trecut, datorită bugetului alocat Parcului Romanescu. Sperăm ca cererea de finanţare să fie depusă săptămâna aceasta pentru suma cea mare care trebuie să ne intre în buget. Prima sumă deja a fost echilibrată cu ministerul, fiind deja sumele încasate în 2015. Restul este o sumă în jurul a zece milioane euro care trebuie să ne intre în primele luni”, a mai afirmat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Politica