vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova a bifat patru transferuri! Și-a slăbit rivalele la promovare!

Nu s-a încheiat bine întrecerea în Liga a III-a și gruparea olteană s-a activat deja pe piața de mercato.

Intențiile celor de la FCU Craiova sunt clare: promovarea în Liga secundă. Pentru asta, conducerea formației oltene nu a așteptat să se încheie bine stagiunea și a început să mute. Primul adus în tabăra alb-albastră a fost mijlocașul Claudiu Codoban, 30 de ani. El își reziliase înțelegerea cu Luceafărul Oradea încă de pe 6 noiembrie, iar imediat după ce s-au perfectat actele a declarat în presa ardeleană: „Sunt bucuros că am ajuns la un club cu tradiţie în fotbalul românesc, care are nişte suporteri minunaţi. M-a atras foarte mult proiectul de aici. Obiectivul U Craiova este clar: promovarea în Liga a II-a şi apoi în Liga I!” Mijlocașul este un globtrotter, trecând pe la formațiile Gloria Bistriţa, Forex Braşov, Silvania Şimleu Silvaniei, ACS Buftea, FC Botoşani, FC Braşov, FC Baia Mare și Luceafărul Oradea.
Robert Răducanu, 22 de ani, a ajuns de la Viitorul Constanța la FCU Craiova. Atacantul crescut de Chiajna are 37 de prezențe pe prima scenă și un gol marcat. El a făcut doi pași în spate, din Liga 1 spre Liga 3 din cauza unei accidentări la genunchi.
Cele mai recente mutări sunt de la rivala SR Brașov. Cum situația financiară a ardelenilor nu este cea mai strălucită, vârfurile echipei au preferat să vină în Bănie. Astfel atacantul Alexandru Avram, 27 de ani, cel care a marcat în tur în poarta oltenilor, în victoria acestora din urmă cu 3-1, a semnat cu echipa lui Nicolo Napoli. Avram are 12 prezențe în Liga 1 pentru Pandurii Târgu Jiu. El va crea concurență pentru Mihai Dina pe postul de atacant de careu.
Ultimul ajuns la formația din Bănie este mijlocașul Vlăduț Boția, 23 de ani. Împreună cu Avram a reușit 15 din golurile stegarilor din turul campionatului. Singura prezență a lui Boția în prima ligă trebuie căutată mult în negura timpului. Abia în 2015, când a bifat 5 minute în înfrângerea celor de la FC Brașov, 1-0 cu ASA Târgu Mureș.
Cum Napoli a spus că vrea să reducă lotul la 23 de jucători au apărut și primele plecări din tabăra juveților. Astfel, Eduard Dina și Claudiu Ștefan au ajuns liberi de contract la colega de serie ACSO Filiași.

Politica