vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fetiţă din Negomir, dusă cu vorba pe internet de un tânăr de 19 ani. Poliţia a deschis dosar penal

Campaniile de informare ale autorităţilor cu privire la riscurile utilizării reţelelor de socializare nu par a fi îndeajuns, mai ales în mediul rural unde părinţii nu acordă mare importanţă acestui fenomen. Aşa se face că în comuna Negomir din Gorj, o fetiţă de clasa a IV-a a fost dusă cu vorba pe internet de un tânăr de 19 ani. Acesta din urmă a determinat-o pe copilă să plece în miez de noapte de acasă, dându-i întâlnire în pădurea de lângă localitate unde ar fi avut loc chiar relaţii intime între cei doi.

Totul a ieşit la iveală când mama fetei a observat comportamentul ciudat al minorei, în sensul că aceasta nu mai comunica cu cei din familie şi nici nu mai prezenta interes pentru şcoală. Telefonul mobil devenise singura ei preocupare, după cum sunsţine mama fetei. Luându-i aparatul, modalitate de colaborare dintre copilă şi tânărul de 19 ani s-a rupt, moment în care acesta din urmă a venit la poarta familiei şi a întrebat despre situaţia creată. În acel moment, mama minorei a anunţat poliţia. Cercetările sunt făcute de Poliţia Rovinari, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Târgu Jiu, dosarul fiind deschis din data de 22 mai.

„Feţia mea a fost luată de acasă noaptea la 1.00, la 2.00, fără ştirea mea. Prima dată a dus-o pe un drum în faţa primăriei, apoi pe un drum spre Drăgoteşti, în pădure. Nu am ştiut nimic. Până în 21 mai, când i-am spart telefonul fetiţei. Văzând că nu mai poate coresponda cu ea, băiatul respectiv a venit la poartă la mine. Vedeam că fetiţa este dependentă de acest internet, nu mai mergea la şcoală, nu comunica cu mine, era un altfel de copil. Vom vedea cum se va rezolva această situţaie”, a spus mama fetiţei de clasa a IV-a.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj a intervenit în acest caz, acordând fetiţei, în timpul audierilor de la poliţie, consiliere. De asemenea, aceasta a fost introdusă într-un program complex de ajutor pe linie psihologică tocmai pentru a o sprijini să depăşească momentul.

Politica