vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

TIFF 2018: Filme proiectate în premieră absolută și debuturi-surpriză la Zilele Filmului Românesc

Cele mai aşteptate premiere româneşti ale anului vin la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, între 25 mai şi 3 iunie, la Cluj-Napoca. 30 de titluri vor intra în cursa pentru premiile secţiunii şi zeci de profesionişti din lumea filmului, interesaţi de noutăţile din cinematografia românească, vor participa la întâlnirile cu publicul TIFF.
Printre surprizele acestei ediţii se numără cinci premiere absolute, unele dintre acestea semnate de regizori debutanţi. Pentru prima oară la TIFF, Bogdan Theodor Olteanu intră în competiţie cu primul său lungmetraj, scrie Adevărul.

Două filme incluse în competiţia internaţională pentru Trofeul Transilvania se regăsesc anul acesta şi în Zilele Filmului Românesc şi vor fi prezentate în premieră naţională. Marele câştigător al Ursului de Aur la Berlin, Nu mă atinge-mă (Touch Me Not) este debutul în lungmetraj al regizoarei Adina Pintilie. O explorare şocantă a ideii de intimitate şi a nevoii umane de contact autentic, filmul testează graniţa dintre ficţiune, documentar şi artă vizuală.
De un debut foarte bun a avut parte şi Andrei Creţulescu cu Charleston, un cocktail pop condimentat cu umor negru şi melodramă, care s-a bucurat de o premieră mondială în competiţia oficială de la Locarno. Creţulescu este prezent şi în competiţia de scurtmetraj cu Parabellum, proiectat în premieră mondială.

Politica