marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Un nou Ford produs în Craiova şi un plus de 1.500 locuri de muncă

Compania Ford anunţă că va produce, în uzina din Bănie, un nou model. Pentru aceasta, va face o investiţie suplimentară de 200 milioane euro şi va crea 1.500 locuri de muncă noi, se arată într-un comunicat de presă transmis Jurnalul Olteniei de reprezentanţii Ford. Aceştia nu au spus încă despre ce model este vorba.

Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova. Noul model și data de start a producției acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării acestuia, spun reprezentanţii Ford.

„Această nouă investiție confirmă continuarea evoluției gamei noastre de modele interesante produse în Europa și subliniază totodată transformarea complexului de producție de la Craiova„, a afirmat Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității„, a adăugat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii companiei mai spun, în comunicatul citat, că investiția totală pe care Ford a implementat-o în operațiunile sale de producție din România – inclusiv cele 200 de milioane de euro anunțate astăzi – ajunge la aproape 1.5 miliarde de euro din 2008 încoace, momentul achiziției uzinei de la Craiova.

În plus, Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătățiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboți fiind instalați pentru a spori eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

Pentru a sprijini producția noului vehicul, Ford România va angaja aproximativ 1500 de operatori de bază și calificați pentru al treilea schimb. Forța de muncă actuală de la uzina de clasă mondială care asamblează vehicule și motoare – mai mult de 4400 de angajați – va fi astfel suplimentată, totalul ajungând la aproximativ 5900 de angajați”, se mai arată în document.

spot_img
spot_img

Politica