vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tricolorii U19 caută punctul calificării contra Ucrainei

Cu o evoluție foarte bună până acum în Turul de Elită, România U19 este aproape de a obține calificarea la turneul final al Campionatului European pentru această categorie de vârstă, programat în această vară în Finlanda. Juniorii noștri sunt lideri în grupa a 4-a, România găzduind meciurile din această grupă la Ploiești, cu maximum de puncte după primele două etape. Elevii lui Adrian Boiangiu s-au impus categoric în fața Serbiei cu 4-0, prin golurile lui Mățan (2), Tudor Băluță și Moruțan, iar împotriva Suediei, în al doilea joc, au reușit să revină după ce au fost conduși cu 1-0 din primele minute ale partidei, T. Băluță și Mățan marcând cele două goluri care au adus victoria României U19 contra nordicilor. Astfel, naționala noastră este favorită acum la calificare, mai având nevoie de un singur punct în întâlnirea din această seară, de la ora 19.00, cu Ucraina, care este clasată pe locul secund în grupă cu patru puncte. Ucrainienii au remizat în meciul cu Suedia, scor 0-0, și au trecut cu greu de Serbia cu 2-1, adjudecând victoria în ultimele secvențe ale jocului. În mod normal, tricolorii nu ar trebui să rateze prezența la Europenele din această vară, dar trebuie să se concentreze la maxim în meciul decisiv de azi, pentru că Ucraina își va juca cu siguranță toate șansele pentru a ne învinge. Conform regulamentului, doar câștigătoarele grupelor Turului de Elită se califică mai departe pentru turneul final, astfel că România este obligată să rămână pe prima poziție. Chiar dacă mai au nevoie de un singur punct, jucătorii nu se gândesc însă la un egal, ci abordează meciul la victorie, pentru a nu risca nimic. Ne așteaptă un meci foarte greu. I-am urmărit atent zilele acestea și au o echipă foarte bună, cu jucători în partea de atac care pot face diferența. Va trebui să abordăm meciul la victorie deoarece, dacă vom juca pentru egal, este posibil să nu ne iasă și ar fi păcat să stricăm tot ceea ce am clădit până acum”, a declarat jucătorul Alexandru Mățan pentru frf.ro.

Boiangiu vede potențial pentru naționala de seniori

Antrenorul României U19, Adrian Boiangiu, spune că din lotul actual pe care îl pregătește la această categorie de vârstă vede câțiva jucători care ar putea face pasul către echipa mare până la finalul anului. „Nu o să dau nume, dar în acest moment sunt doi sau trei jucători pe care îi văd în următoarele 5-6 luni la echipa de seniori. Au timp să se maturizeze, pot să se coacă. Îl știu bine pe Cosmin și știu ce vrea la echipa națională pentru perspectivă”, a spus Boiangiu, pentru Digi Sport. În echipa U19 se regăsește și craioveanul Vladimir Screciu, care evoluează pentru echipa mare a CSU Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iată întreg lotul convocat pentru Turul de Elită: portari – Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia Chiajna), Marian Aioani (Chindia Târgoviște); fundași – Vladimir Screciu (CS U Craiova), Tudor Băluță (FC Viitorul), Constantin Dima (Sepsi Sf. Gheorghe), Robert Neciu (FC Viitorul), Andrei Trușescu (AS Roma/Italia), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara); mijlocași – Vlad Dragomir (Arsenal FC/Anglia), Radu Boboc (FC Viitorul), Marco Dulca (Swansea/Țara Galilor), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe (Dinamo București), Claudiu Micovschi (Genoa FC/Italia), Olimpiu Moruțan (FC Botoșani), Alexandru Mățan (FC Viitorul), George Merloi (Rennes/Franța); atacanți – Denis Drăguș (FC Viitorul), Andrei Sîntean (Slavia Praga/Cehia), Robert Moldoveanu (Dinamo București). 

Sursăfoto: facebook.com – Federația Română de Fotbal

Politica