vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acoperiș la bloc, fără autorizație de construcţie. Ce trebuie făcut pentru a intra în legalitate

Locatarii blocurilor din Craiova care au acoperişuri construite fără autorizaţie sunt aşteptaţi la Primărie pentru îndrumare în a intra în legalitate. Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a afirmat că cei vizaţi vor primi tot sprijinul de care au nevoie pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie.

Aceasta, după ce, în urma unei acţiuni a Poliţiei Locale, locatarii a aproape o mie de blocuri din Craiova au fost sancţionaţi.

Poliția Locală a aplicat 993 de amenzi de o mie lei (valoarea minimă) asociațiilor de proprietari/locatari pentru tot atâtea blocuri care au acoperișuri construite fără autorizație. Numărul sancțiunilor aplicate va crește cel mai probabil, pentru că Poliția Locală mai are de verificat astfel de blocuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei sancționați trebuie fie să aducă la forma inițială acoperișul blocului, fie să obțină autorizație de construire în urma unei expertize tehnice de rezistență a acoperișului, care certifică dacă acesta prezintă siguranță sau nu.

O parte dintre cei sancționați au făcut deja demersuri pentru a intra în legalitate. Viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a ținut să precizeze că cei care întâmpină dificultăți în autorizare sunt așteptați la Direcția de Urbanism a Primăriei pentru sprijin și îndrumare.

Îi așteptăm pe toți cei vizați la Primărie și le vom acorda tot suportul pentru a obține autorizația de construire. Pentru a intra în legalitate asociațiile de locatari/proprietari sau reprezentanți ai acestora trebuie să dețină procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției emis de Poliția Locală – Serviciul Disciplina în Construcții și dovada achitării amenzii emise. Vor solicita extrasele de PUG și încadrarea în zonă, extras de Carte Funciară de la OCPI, vor depune solicitarea pentru emiterea unui Certificat de Urbanism. După obținerea Certificatului de Urbanism se va întocmi documentația pentru Autorizația de Construire. Pentru a o obține, pe lângă actele și documentele solicitate prin Certificatul de Urbanism, se va depune o expertiză tehnică pentru rezistență și stabilitate și o expertiză tehnică pentru securitatea la incendiu”, a declarat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

Reamintim că, în această perioadă, Poliția Locală verifică și proprietarii de balcoane construite la parterul blocurilor din Craiova, tot din punctul de vedere al existenței autorizațiilor de construire.

Cei care vor fi depistați că au construit balcoane fără autorizație vor fi sancționați și vor avea un termen de șase luni pentru a intra în legalitate, altfel fiind nevoiți să le demoleze. De asemenea, a afirmat viceprimarul Stelian Bărăgan, se va verifica și dacă acești proprietari au încheiate contracte de superficie cu Primăria pentru suprafețele de teren ocupate de balcoane, fiind vorba despre teren aflat în proprietatea publică a municipiului.

Trebuie precizat că în prezent Primăria nu mai emite autorizație de construire pentru noi balcoane la parterul blocurilor din oraș.

Politica