Piaţa Agroalimentară Caracal, extinsă

Home Actualitate Piaţa Agroalimentară Caracal, extinsă
Piaţa Agroalimentară Caracal, extinsă

Autorităţile din Caracal vor să extindă Piaţa Agroalimentară pe un teren care aparţine Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor (ITCSMS) Olt.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat că în zona în care se va extinde piaţa vor fi amenajate standuri pentru producătorii agricoli şi comercianţii de marfă de sezon.

Vrem să dotăm Piaţa Agroalimentară Caracal cu anumite spaţii comerciale, standuri. Marfa de sezon, lubeniţa, brazii sau varza, se comercializau într-o parcare, lângă piaţă. Ne dorim ca toţi producătorii şi cei care comercializează marfă de sezon să beneficieze de această zonă special amenajată pentru ei”, a afirmat Stănescu.

El a adăugat că, încă din urmă cu doi ani, Primăria Caracal a început procedura de preluare a unei suprafeţe de teren de la ITCSMS Olt, solicitarea fiind încă în fază de avizare.

Demersurile sunt făcute încă din anul 2015. Am înaintat documentaţia către Consiliul Judeţean, care a făcut o notă de fundamentare şi a înaintat-o mai departe către Ministerul Agriculturii. Acum suntem în perioada de avizare şi trebuie să mai trimitem nişte clarificări”, a mai spus Octavian Stănescu.

Piaţa Agroalimentară Caracal a fost refăcută din temelii, în cadrul unui proiect care a fost finalizat, în urmă cu un an, valoarea investiţiei ridicându-se la 900.000 de lei, bani din bugetul local, din taxele încasate de la comercianţi. Pe lângă amenajarea de spaţii moderne de comercializare, în zonă a fost amenajată şi o parcare cu 80 de locuri.