sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Admitere la Facultatea de Litere  

 

Facultatea de Litere a Universității din Craiova își deschide porțile pentru absolvenții de liceu. Viitorii studenți sunt așteptați să-și depună dosarele pentru unul dintre cele 168 locuri ale Facultății, mai exact 4 la buget şi 164 la taxă.

Absolvenții de liceu pot aplica pentru domenii şi specializări precum: Limbă și literatură, Limbi moderne aplicate (engleză și franceză), Muzică (Interpretare muzicală-canto/instrumente), Științe ale comunicării (Comunicare și relații publice, Jurnalism), Științe ale educației (Pedagogia învățământului primar și preșcolar), Teatru și artele spectacolului. Specializările Limba și literatura română – O limbă și literatură modernă (engleză/franceză) și Pedagogie şcolarizează și la Drobeta-Turnu Severin.

Pentru specializările Limbă și literatură, Comunicare și relații publice, Jurnalism, admiterea se face în perioada 11-15 septembrie, pe baza mediei obținute la bacalaureat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oportunităţile oferite de Facultatea de Litere

Studenții de la Litere fac practică de specialitate în diverse instituții craiovene, ca să poată fi pregătiți pentru o carieră în domeniu. Practica are loc la teatru (Teatrul Național „Marin Sorescu), la operă (Opera Română Craiova), în muzee (Muzeul Olteniei, Muzeul de Artă), în instituții media (Tele U, Gazeta de Sud, TVR Craiova), școli, biblioteci (Biblioteca Județeană, Biblioteca Franceză Omnia), la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, la Inspectoratul Județean Dolj.

Conf. univ. dr. Florentina Anghel, prodecan al Facultății de Litere, vorbește despre oportunitățile și avantajele pe care le au studenții dacă urmează cursurile acestei facultăți: „Pregătim studenți nu numai pentru limbi străine sau pentru a preda în învățământ, ci și pentru alte domenii, cum ar fi să lucreze cu specialiști din IT sau lingviști, în firme multinaționale. Prin disciplinele pe care le predăm, dar și prin activități extracuriculare, îi pregătim pe studenți să facă față cerințelor pieței muncii și încercăm să le dezvoltăm și competențele, precum abilitatea de a lucra la calculator, abilități de organizare, decizionale sau de negociere. Avem acorduri încheiate cu diverși parteneri din Craiova și din apropierea orașului, parteneri specifici domeniilor și specializărilor pe care le avem. Acesta este primul contact cu potențialul angajator al studentului. De asemenea, în ultimul timp există interes din partea firmelor pentru studenții noștri, firme care doresc să încheie parteneriate cu aceștia și să ofere burse pentru cei mai buni.”

„M-a ajutat să devin mult mai responsabilă”

Claudia Predilă (studentă în anul III, Litere) ne-a povestit ce a însemnat pentru ea studenția aici: „Am ales Litere pentru că tot timpul am avut înclinație spre partea umanistă, mai ales că am terminat un liceu cu profil filologic. Îmi place să comunic, sunt o fire sociabilă și din acest motiv am ales să studiez aici. Unul dintre avantaje este că mi-am învins timiditatea, datorită tuturor activităților desfășurate în cei trei ani de studiu. Facultatea de Litere m-a ajutat să devin mai responsabilă, prin toate proiectele în care am fost implicată. Am învățat că asumarea celor spuse sau scrise este o regulă de bază, fără de care nu se poate profesa.”.

Facultatea de Litere oferă posibilități multiple de carieră, în peste 50 de domenii. Absolvenții pot deveni profesori, traducători, scriitori, specialiști în PR, redactori, prezentatori, fotojurnaliști, actori, soliști, instrumentiști, dirijori sau manageri.

Toate detaliile pe www.ucv.ro; facebook.com/ucvro; youtube.com/user/UniversitateCraiova şi pe site-ul Facultăţii: http://litere.ucv.ro/litere/

 

 

 

 

Politica