vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Admitere la Facultatea de Drept

Facultatea de Drept organizează până la data de 15.09.2017, admitere la specializãrile Drept şi Administraţie publică. Candidaţii vor concura pe 151  de locuri la taxă.

Facultatea de Drept oferă studenților, în primul rând, șansa de a lua contact cu universul juridic, dar și oportunitatea de a continua studiile la master sau doctorat în cadrul acestei facultăți. Viitorii studenți pot fi recompensaţi prin burse de merit și sociale și, nu în ultimul rând, au șansa de a alege o profesie dintre multele pentru care facultatea oferă pregătire.

Despre câteva dintre avantajele pe care le au studenţii aici, ne-a vorbit lect. univ. dr. Raluca Voinea: „Un aspect forte este clădirea și baza instituțională academică, pe care o avem la Facultatea de Drept. Avem o bibliotecă foarte bine dotată, la care studenții au acces atât pentru studiu în cadrul bibliotecii, cât și împrumut acasă, reviste și chiar acces la baze de date internaționale din campusul universitar. Un alt aspect este faptul că Facultatea de Drept face parte din Hexagonul Facultăților de Drept, un concurs științific adresat studenților, care îi pregătește atât pentru licență, cât și pentru mai departe la profesiile pe care și le doresc. Se face practicã atât la instanțele de judecată, cât și la birourile de avocatură și la alte instituții cu care noi încheiem aceste colaborări. Pe lângă practica obligatorie, avem și alte programe de intership”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Izabela Mihaela Dihoru (studentă în anul I la master) ne-a vorbit din experienţa sa la Facultatea de Drept: „Avantajele s-au ivit din timpul facultății, având în vedere că am fost plecată și cu bursã Erasmus. Acum, la master, am avut ocazia să plec la un seminar de Drept penal în Elveția. Existã şi numeroase concursuri de procese simulate la care studenții pot să participe în timpul facultății. Cele mai importante lucruri pe care le-am învățat ca student al acestei facultăți sunt drepturile mele ca persoană pentru cã trebuie sã știm ce drepturi avem, procedurile pe care le urmăm îm justiție în instanțe. Pe viitorii studenți îi sfătuiesc să aibă toată încrederea pentru că merită să vină la Drept și vor avea o mulțime de oportunități încă din timpul facultății”.

Oportunităţi de carieră oferte de Facultatea de Drept: judecător, procuror, avocat, consilier juridic,  notar, executor judecătoresc, magistrat asistent, practician în insolvenţă, asistent judiciar, mediator, grefier cu studii superioare, funcţionar în administraţia publică, funcții de specialitate în instituțiile europene (Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Consiliul Uniunii Europene ş.a.), cadru didactic în învățământul superior etc.

Politica