vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala de tineret e pe primul loc în grupă după primele trei meciuri din preliminarii

Tricolorii sub 21 de ani au încheiat primele trei etape din calificările pentru Campionatul European din 2019 și au făcut-o cu brio. Elevii lui Daniel Isăilă au acumulat șapte puncte din aceste trei partide, bifând două victorii și o remiză. Naționala de tineret s-a impus în deplasările cu Bosnia & Herțegovina, cu scorul de 3-1, și cu Liechtenstein, scor 2-0, și a remizat marți seara în duelul cu Elveția, scor 1-1, care a avut loc pe stadionul Ovidiu din Constanța. Elvețienii au fost cei care au marcat primii prin Oberlin (19), dar tricolorii noștri nu au stat mult timp în dezavantaj reușind egalarea la doar trei minute distanță prin Pușcaș (22). Niciuna dintre părți nu a mai izbutit să înscrie până la finalul meciului, iar pe tabelă a rămas imprimat scorul de 1-1. Pentru selecționerul reprezentativei de tineret a României, Daniel Isăilă aceste rezultate de la începutul preliminariilor nu reprezintă un motiv de relaxare, ci dimpotrivă el consideră că de acum începe partea dificilă a campaniei de calificare.

„Nu ne îmbătăm cu apă rece, greul abia începe pentru noi. Adversarii ne iau în serios după aceste şapte puncte şi îşi iau măsuri de precauţie. Elveţia se califică deseori la turneele finale. Avem jucători foarte talentaţi, dar şi foarte tineri. Sunt băieţi de 17-18 ani şi, la această vârstă, se vede diferenţa de doi-trei ani. Puteam să şi câştigăm, am jucat bine, am avut ghinion, dar am avut şi noroc, pentru că puteam să şi pierdem”, a declarat Daniel Isăilă.

România U21 face parte din grupa 8 de calificare, alături de Elveția, Portugalia, Bosnia & Herțegovina, Liechtenstein și Țara Galilor. La turneul final din Italia se califică direct câștigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. În acest moment, România se clasează pe primul loc cu 7 puncte și 3 meciuri jucate, fiind urmată de Elveția cu 4 puncte (3 j), Bosnia cu 3 puncte (3 j),  Portugalia cu 3 puncte (1 j), Țara Galilor cu 3 puncte (2 j) și Liechtenstein cu 0 puncte (2 j).

Policlinica Buna Vestire Craiova

România U21: Ionuț Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Andrei Radu (77, Florin Ștefan) – Cicâldău, Nedelcu – Costache (46, Ciobanu), Ianis Hagi (82, D. Man), Coman – Pușcaș. Selecționer: Daniel Isăilă.

Elveția U21: Kobel – Stettler, Hefti, Bamert, Garcia – Ruegg, Haas (54, Milosavljevic) – Joao De Oliveira (85, Hunziker), Schmid, Spielmann (78, Lotomba) – Oberlin. Selecționer: Heinz Moser.

Politica