vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul regional, construit pe o suprafață mai mare

Suprafață cel puțin dublă pentru spitalul regional ce ar urma să fie construit din 2018, în Craiova. Anunțul a fost făcut, miercuri, de Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, aflat într-o vizită la Craiova.

Din câte ştiu, ieri (n.r. – marți) au fost aici reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii şi Apărării şi ai autorităţilor locale. Până la urmă s-a luat o decizie bună în ceea ce priveşte amplasamentul, este vorba despre o suprafaţă mai mare decât cele 9 hectare iniţiale, între 18 şi 23 de hectare. Locul este foarte bun, din punct de vedere al traficului, este pe centura Craiovei. Fiind un spital regional, era important ca accesul din celelalte judeţe să fie facil. Este exact punctul zero de unde va începe Drumul Expres Craiova-Piteşti”, a declarat Liviu Dragnea.

Reamintim că reprezentanții Ministerului Sănătății au explicat, pentru Jurnalul Olteniei, că „documentația pentru Spitalul Regional din Craiova este în curs de elaborare de către Consultantul contractat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Contractul de consultanță a fost pus în aplicare începând cu data de 27 iunie a.c. În perioada imediat următoare, echipa Consultantului a efectuat o serie de vizite în teritoriu de evaluare a situației curente din domeniul sănătății din regiune. Ministerul Sănătății este în permanent contact cu echipa Consultantului furnizând informațiile și expertiza necesare pentru ducerea la îndeplinire a obiectivului asumat. Documentația va fi finalizată în luna martie 2018, conform calendarului de măsuri convenit cu BEI. Procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv va fi demarată în 2018, după aprobarea cererii de finanțare de către Comisia Europeană”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform informațiilor cunoscute până acum, costul unui spital ar urma să fie de peste 200 de milioane de euro, dintre care 50 de la Uniunea Europeană. Rămâne de văzut de unde va veni diferența de bani.

Politica