sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pasarelă suspendată pentru accesul într-un parc din Slatina

O nouă intrare în Parcul Piteşti este amenajată de SC Dezvoltare Urbană Slatina, după ce vechiul acces a fost îngrădit, în urmă cu doi ani, de proprietarul hotelului din zonă deoarece trecea pe terenul său. Noul acces se va face pe o pasarelă suspendată, direct din bulevardul Nicolae Titulescu.

 

Societatea deţinută de primărie, care a preluat administrarea spaţiilor verzi din municipiu, a început reamenajarea Parcului Piteşti. Pe lângă defrişarea vegetaţiei în exces, reamenajarea aleilor şi reabilitarea mobilierului, cea mai importantă lucrare vizează realizarea unei noi intrări în parc dinspre bulevardul Nicolae Titulescu. Vechea intrare a fost îngrădită de proprietarul hotelului din zonă, în anul 2015, deoarece aleea de acces trecea prin proprietatea sa. Noua cale de acces se va face pe o pasarelă suspendată, direct din bulevardul Nicolae Titulescu.

„În Parcul Piteşti se amenajează o nouă intrare, dinspre bulevardul Nicolae Titulescu, după ce un agent economic din zonă ne-a îngrădit accesul acolo. De asemenea, au defrişat vegetaţia în exces şi reamenajează aleile din parc. Va fi reabilitat şi mobilierul. Costurile nu sunt mari, având în vedere că lucrările sunt executate de cei de la SC Dezvoltare Urbană Slatina”, a declarat viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parcul de pe strada Piteşti se numără printre cele mai vechi locuri de promenadă din Slatina. Fiind amenajat la începutul anilor 1900, „Grădina Publică Elisabeta” – numită astfel deoarece însăşi Principesa Elisabeta (viitoarea Regină Elisabeta, 1894-1956, fiica regelui Ferdinand) s-a plimbat pe aleile sale – a reprezentat principalul parc din municipiu, fiind anual vizitat de mii de locuitori ai urbei.

Numărul vizitatorilor a crescut treptat după anul 2008, când municipalitatea a investit 3,2 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea completă a parcului de pe strada Piteşti. Au fost achiziţionaţi sute de puieţi şi alte plante ornamentale, s-au amenajat fântâni arteziene, s-a montat mobilier stradal etc.

Politica