vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalistele s-au întors la treabă

Echipa feminină de handbal a SCM Craiova s-a reunit marți după-amiază sub comanda antrenorilor Bogdan Burcea și Grigore Albici la Sala Polivalentă, iar după o ședință cu conducerea clubului craiovean, handbalistele au demarat primul antrenament din această vară. Ca program de pregătire echipa craioveană se va antrena pe plan local până pe 19 iulie, după care va pleca într-un cantonament în Grecia, iar în luna august vor urma turneele și jocurile de pregătire.

“Astăzi (n.r. – marți) a avut loc reunirea echipei, iar în următoarele două zile vom face evaluarea fizică a echipei.  După aceea vom continua pregătirea la Craiova, iar în perioada 19-29 iulie vom efectua un cantonament în Grecia, în localitatea Drama. Pe 4 august vom participa la un turneu de pregătire la Vâlcea, în perioada 10-13 august avem turneu la Sânnicolau Mare, unde vom întâlni două echipe maghiare puternice, Siofok și Békéscsaba, iar la mijlocul lunii august va fi a XI-a ediţie a Cupei Craiovei, la care vor participa Brăila, Slatina și mai căutăm o echipă. După cum ştiţi, pe 4 septembrie va fi Supercupa României şi la câteva zile după aceea va începe campionatul”, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul SCM Craiova.

Puține noutăți, în mare parte rămâne vechea gardă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reunirea echipei nu a adus și multe nume noi în lotul craiovean. Ca noutăți se află pivotul muntenegrean Bobana Klikovac, și jucătoarele române Nicoleta Tudor (Măgura Cisnădie) și Patricia Vizitiu (HCM Rm. Vâlcea). De asemenea, au mai fost aduse câteva handbaliste sub 21 de ani.

“Noutăţi sunt foarte puţine. Am decis să legitimăm sportive de sub 21 de ani, trebuie să ne respectăm identitatea regională. Două sunt de la HCM Craiova, Alexandra Colac și Cristina Lung, iar Teodora Popescu și Lorena Stoican sunt de la CSM București, dar în cazul lor trebuie să se încheie negocierile privind plata grilei de formare către clubul bucureștean. Bobana Klikovac vine să completeze postul lăsat liber de Landre şi de Burlachenko. Are fizicul necesar şi consider că ne poate ajuta să performăm pe acel post. Pe Nicoleta Tudor şi pe Patricia Vizitiu le cunoaşteţi, am lucrat cu ele atât la echipa naţională, cât şi la Braşov. Aştept performanţe notabile din partea lor la această echipă. Obiectivul va fi stabilit în zilele următoare”, a spus Burcea.

Din lotul pe care l-a avut la dispoziție echipa craioveană în sezonul trecut au mai rămas jucătoarele Jelena Trifunovic, Zeljka Nikolic, Yulia Dumanska, Flori Stanciu, Ana Maria Apipie Țicu, Andreea Ianași Rădoi, Carmen Șelaru, Cristina Zamfir, Valentina Ardean Elisei.

Politica