sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baraj, Liga a 3-a/ Cetate păstrează, totuși, șanse

Perdantã în meciul tur de baraj cu Internațional Bãlești, campioana Doljului poate remonta un handicap mai lejer fațã de anul trecut.

Pentru al doilea sezon consecutiv, Tractorul Cetate a disputat în deplasare manșa tur a jocului de baraj pentru promovare în Liga a 3-a. Cum s-a întâmplat și anul trecut, doljenii au pierdut meciul, de data aceasta la un scor mai mic 1-2, fațã de 1-4. În vara lui 2016 aflatã în premierã în fața unui examen de acest gen nu a avut șanse la Șirineasa și pe fondul greșelilor a fost învinsã clar. Handicapul de 3 goluri era cât pe aci sã fie remontata la Cetate, unde dupã numãrul de ocazii, echipa localã a fost la un pas sã se califica mai departe, impunându-se în final cu 3-1.

„Sunt convins cã nu vom mai repeta istoria de anul trecut. Atunci a fost prima experiențã, din care cred cã am învãțat ceva și cred cã vom tranșa calificarea sâmbãtã. Suntem montați, am dovedit cã avem valoare în campionat și cred cã noi vom fi echipa care va merge mai departe. Anul trecut doar neșansa a fãcut ca sã nu promovãm dupã un joc pe care l-am controlat în totalitate”, a declarat cãpitanul echipei din Cetate, Alin Sîrbu, cel care a mai jucat la nivelul ligii a 3-a la Armata Craiova, iar la un moment dat a fost și în lotul Jiului Petroșani, care activa în acea perioadã în prima ligã.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În meciul de sâmbãta trecutã, de pe stadionul din Sadu, campioana Doljului a pierdut sâmbãtã, scor 1-2, la Sadu, întâlnirea cu Internațional Bãlești, deținãtoarea titlului din Gorj, în manșa tur a barajului de promovare în Liga a 3-a. Golul doljenilor a fost marcat de Dorel Stoica (90+3 – penalti). Pentru gazde au marcat Nicolae Iovan (65) și Horia Sitoianu (68). Formula folositã de antrenorul-jucãtor Dorian Vasilicã în acel meci a fost: Ionuț Sãlceanu – Silviu Dragomirescu, Ionuț Ilie, Andrei Dicu, Titu Cîrstea, Dorel Stoica, Dorian Vasilicã, Alin Sîrbu, Costinel Stanciu, Viorel Ciochinã, Georgian Tobã. Au mai intrat: Ionuț Manda, Cosmin Tãerel și Mãdãlin Roman.

„În meciul de la Bãlești dacã eram mai atenți nu pierdeam, am primit golurile foarte ușor. Jocul a fost unul echilibrat, iar noi am trimis de douã ori balonul în barã, prin Cîrstea și Dorel Stoica. Este bine cã am marcat pânã la urmã și acest gol ne menține în cãrți pentru liga a 3-a”, spus Alin Sîrbu. Returul este programat sâmbãtã, de la ora 17.30, la Cetate, iar în aceeași zi este programatã și manșa a doua meciurilor:

CS Strehaia (Mehedinți) – Voința Saelele (Teleorman) 2-4, Pescãrușul Sarichioi Jr. (Tulcea) – SSC Farul Constanța (Constanța) 2-7, Dentaș Tãrtãșești (Dâmbovița) – Petrolul 52 Ploiești (Prahova) 0-3, „Alb-Negru” al Studenților Clujeni (Cluj) – Lãpușul Târgu Lãpuș (Maramureș) 8-0, Diosig Bihardioszeg (Bihor) – Șoimii Lipova (Arad) 1-6, FC Avrig (Sibiu) – Unirea Bascov (Argeș) 1-0, Progresul Spartac (București) – Voința Crevedia (Ilfov) 0-3, Mureșul Rușii-Munți (Mureș) – Viitorul Ghimbav (Brașov) 0-2, CS Amara (Ialomița) – Metalul Buzãu (Buzãu) 0-4, CSM Dunãrea Giurgiu (Giurgiu) – Agricola Borcea (Cãlãrași) 2-2, Pro Mureșul Toplița (Harghita) – ACS KSE Târgu Secuiesc (Covasna) 0-3, Viitorul Dãești (Vâlcea) – AS Milcov (Olt) 0-0, Unirea 08 Tãșnad (Satu Mare) – Dumbrava Gâlgãu-Almãșului (Sãlaj) 2-1, ACS Dumitra (Bistrița Nãsãud) – CSM Bucovina Rãdãuți (Suceava) 0-0, Sãnãtatea Dãrãbani (Botoșani) – Viitorul Curița (Bacãu) 1-0, Victoria Traian (Brãila) – FC 2007 Gârceni (Vaslui) 4-0, Unirea Mircești (Iași) – SC Oțelul Galați (Galați) 1-0, Teiul Poiana Teiului (Neamț) – CSM Focșani 2007 (Vrancea) 1-2, Viitorul Caransebeș (Caraș Severin) – Șurianu 1945 Sebeș (Alba) 1-2 și Inter Petrila (Hunedoara) – ACS Ghiroda (Timiș) 1-2.

Politica