vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Motorul Ford 1.0 EcoBoost produs la Craiova, Motorul Internațional al Anului, pentru al șaselea an

Motorul Ford 1.0 EcoBoost produs, din 2012, în fabrica din Craiova a fost desemnat Cel mai bun motor sub un litru” în cadrul competiției „Motorul Internațional al Anului”, competiție care are un juriu format din 58 de jurnaliști din 31 de țări. Este pentru al șaselea an consecutiv când acest titlu revine motorului EcoBoost 1.0.

În total, motorul 1.0 EcoBoost a câștigat până în acest moment 10 trofee în cadrul competiției Motorul International al Anului, implicit trei premii la General și premiul “Cel mai bun motor nou-lansat”, au transmis reprezentanții Ford România, într-un comunicat de presă.

Motorul nostru 1.0 EcoBoost a fost o apariție revoluționară și a stabilit etalonul între motoarele compacte și eficiente prin sofisticata tehnologie de turboalimentare EcoBoost, prin injecția directă și prin tehnologiile de sincronizare variabilă.Chiar și cu 10 trofee International Engine of the Year în portofoliu, continuăm să căutăm și să găsim soluții pentru a lărgi limitele ingineriei la nivel de motoare și să le oferim clienților și mai multe beneficii puse la dispoziție de acest mult lăudat motor compact”, spune Joe Bakaj, vicepreședinte al biroului de Dezvoltare Produs în cadrul Ford Europa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Motorul este oferit în versiuni de 100 CP, 125 CP și 140 CP și se găsește, în acest moment, pe una din fiecare cinci mașini noi vândute de Ford în Europa, procentul fiind și mai bun în cazul lui Fiesta: două din cinci mașini.

Ford, spun reprezentanții companiei, oferă motoarele EcoBoost pe benzină în versiuni de cilindree de până la 3.5 litri, oferind resurse de putere și eficiență sub capota modelelor Ford din toată lumea, de la noua generație Ford Fiesta la utilitarele din familia Transit, la pick-up-uri și la modele din gama Ford Performance, implicit pe Focus RS și pe supercar-ul Ford GT.

În acest an, la categoria “Motoare sub un litru” au participat 35 de motoare, cu nouă mai multe decât în anul de debut al propulsorului EcoBoost de un litru. Însă titlul a fost câștigat de motorul produs în uzina din Craiova.

Cel mai mic motor din familia EcoBoost rămâne cel mai bine conceput motor cu trei cilindri de un litru, în ciuda unor candidați noi care au apărut pe scena mondială. Poate chiar și mai impresionant este faptul că vorbim despre primul motor care reușește să-și asigure titlul în clasa sa în fiecare an în care a fost nominalizat”, a spus în cadrul ceremoniei de la Stuttgart Dean Slavnich, co-președinte al celei de-a 19-a ediții a competiției Motorul Internațional al Anului și redactor-șef al publicației Engine Technology International.

Ford România anunță că de la începutul anului viitor, motorul 1.0 EcoBoost va primi o tehnologie inovatoare, de dezactivare a cilindrilor, care va reduce costurile de rulare pentru clienți prin oprirea unuia dintre cei trei cilindri atunci când nu e nevoie de capacitatea completă a motorului, așa cum se întâmplă în cazul vitezelor de croazieră.

Politica