sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina: Parcări ocazionale cu plata prin SMS

Municipalitatea vrea să introducă plata prin SMS a parcărilor ocazionale, din zonele cele mai aglomerate ale oraşului, potrivit prevederilor noului regulament de parcare pregătit de Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminat Public (DASIP).

Municipalitatea nu a stabilit, încă, tariful care va fi încasat pentru parcările ocazionale cu plată. Acesta a adăugat că municipalitatea va achiziţiona un sistem de plată prin SMS, plata fiind posibilă şi de la tonomatele din zonă, ca şi până acum. „Vrem să taxăm parcarea în aceste zone. Deocamdată, nu am stabilit cât va fi tariful, dar am cerut câteva oferte de la nişte producători de sisteme cu plata prin SMS. Aşteptăm să vedem dacă vor fi viabile, pentru că nu cred că e rentabil să angajăm oameni. Vom instala, de asemenea, câteva tonomate, pentru a le oferi o variantă celor care nu pot sau nu vor să plătească prin SMS”, a declarat Claudiu Dascălu.

El a adăugat că angajaţii DASIP vor putea verifica în timp real care sunt maşinile pentru care nu s-a plătit taxa de parcare. „Cei care produc acest sistem oferă şi nişte tablete, care au un soft. Poliţiştii locali sau angajaţii DASIP pot să introducă numărul de înmatriculare al unui autoturism şi să verifice în timp real, dacă pentru respectiva maşină s-a plătit sau nu taxa de parcare. Maşinile pot fi verificate prin sondaj sau la rând”, a mai declarat Dascălu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În următoarele zone ale Slatinei vor exista parcări ocazionale cu plată: pe bulevardul Al.I. Cuza, între sensul giratoriu de la Casa Tineretului şi strada Tunari; în Piaţa Gării; pe strada Ecaterina Teodoroiu; pe strada Libertăţii; pe strada Primăverii; pe strada Aleea Independenţei – zona adiacentă Casei Sindicatelor; pe bulevardul Nicolae Titulescu, pe partea cu Trezoreria; pe strada Sevastopol; în zona Complexului Zahana; lângă Magazinul Olt; în zona Sediului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

Acestea sunt prevăzute în noul regulament al parcărilor din municipiu, care ar putea intra în vigoare de luna viitoare. „Eu sper ca, până pe 8 martie, regulamentul să fie gata, să-l discut cu domnul primar şi să-l punem,după aceea, pe transparenţă. Acolo va sta 30 de zile, cei interesaţi putând să aducă amendamente şi completări, după care va merge în consiliul local pentru a fi votat”, a mai declarat Claudiu Dascălu.

Politica