joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Olt vrea să reabiliteze termic toate clădirile instituţiilor din subordine cu bani europeni

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, Strategia energetică a judeţului, documentul reprezentând un prim-pas făcut de CJ pentru pregătirea proiectelor privind reabilitarea termică a mai multor imobile pe care le administrează sau aparţin unor instituţii din subordinea forului.

Măsura pe care forul judeţean vrea să o acceseze este prevăzută în Programul Operaţional Regional (POR), potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu. „Strategia energetică este un document obligatoriu, care trebuie să existe aprobat de Consiliul Judeţean, pentru Programul Operaţional Regional. Există o măsură care s-a deschis în acest program, care priveşte reabilitarea termică a clădirilor instituţiilor publice. Era un pas obligatoriu pentru a reuşi să depunem proiecte”, a afirmat el.

Principalele ţinte ale CJ Olt vizează reabilitarea termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sau a unor centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). „Consiliul Judeţean Olt urmăreşte ca, în perioada următoare, toate clădirile instituţiilor publice din subordinea noastră şi cele pe care le avem în administrare, care vor putea fi incluse în acest program, să fie reabilitate termic. Asta înseamnă anvelopare, schimbarea geamurilor şi a uşilor, schimbarea acoperişurilor, a instalaţiilor termice, dar şi a centralelor termice. Nu avem un studiu de fezabilitate definitiv, în acest moment. Abia a apărut ghidul şi lucrăm la proiecte. Când le vom avea, vom veni cu ele într-o şedinţă de consiliu judeţean să le aprobăm”, a mai explicat Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica