sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La ISU Mehedinți se lucrează la vedere, nu ca la IPJ Mehedinți

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit pentru stingerea a trei incendii, la un accident rutier şi la 11 urgenţe medicale.

La ISUMehedinți se lucrează transparent , nu cu pătura în cap, milițieneşte, ca la IPJMehedinți. Zilnic, ISUMehedinți informează opinia publică despre toate intervențiile şi acțiunile întreprinse. Din păcate la IPJMehedinți nu e aşa nici pe departe, a ajuns cam ca pe vremea Miliției când se afla doar ce doreau tovarăşii cu epoleți. Să fie clar că şi polițiştii sunt profesionişti şi muncesc eficient, însă şefii lor nu vor să spună ce muncesc. S-a băgat totul la secret că aşa vor unii… Ar fi necesar ca cei din conducerea IPJ Mehedinți să ia exemplu de la colegii lor din cadrul ISUMehedinți şi chiar de la alte Inspectorate Județene de Poliție din țară.

Pompierii muncesc normal, dar şi arată ce muncesc

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit ISUMehedinți, luni, 10.10.2016, la ora 15:41, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Brateş, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator electric amplasat pe un stâlp stradal. Au ars o cutie de conexiuni şi circa 3 ml de cablu electric. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric. Luni, seara, la ora 21:15, un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în satul Slătinicul Mic, oraşul Strehaia, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Pompierii au localizat şi stins incendiul, care a cuprins circa 0,2 tone de plante furajere (o claie de fân), reuşind să salveze alte două clăi de fân. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. La ora 22:23, Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin, a intervenit cu 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 14 pompieri militari, în satul Scânteieşti, comuna Izvoru Bârzii, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit (D+P+I+M). La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de circa 500 mp, cu posibilitate de propagare la întreaga locuinţă. Timp de şapte ore, pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului, care a cuprins acoperişul construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de circa 500 mp şi obiecte de mobilier din trei camere de locuit, degradând tavanele construite din rigips şi vată minerală. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de coşul de evacuare a fumului amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Ieri dimineaţa, la ora 6:31, S.M.U.R.D. Dr. Tr. Severin a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, victima unui accident rutier – autoturism răsturnat în afara părţii carosabile, produs pe DN6, în comuna Prunişor. Victima a fost transportată la UPU Dr. Tr. Severin de către echipajul S.M.U.R.D.

Politica