sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD Mehedinţi a ales candidaţii la parlamentare: Fără venetici!

Doi mehedinţeni pur sânge şi oameni politici cu lipici la electorat deschid listele PSDMehedinţi la parlamentare: Liviu Mazilu la Senat şi Constantin Truşcă la Camera Deputaţilor.

Performanţă notabilă pentru PSD Mehedinţi care, în ciuda zvonurilor, a reuşit săşi desemneze candidaţi proprii pentru alegerile parlamentare, fără niciun ,,intrus”, ,,atârnător” sau ,,venetic” paraşutat de conducerea centrală pe bază de ,,pile”. Deci, Mehedinţiul a scăpat de dinozauri politici precum Șerban Nicolae sau Codrin Ștefănescu, căci şi numele acestuia se vehiculase la un moment dat pentru candidatură la Camera Deputaţilor.

Aladin Georgescu punctează în mod surprinzător

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, a câştigat şi el la capitolul imagine plus că îşi consolidează poziţia de lider al organizaţiei judeţene. Marţi, după amiază, membrii Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat Mehedinţi s-au întrunit la o şedinţă în cadrul căreia, prin vot secret, au fos validaţi candidaţii pentru alegerile parlamentare . Şedinţa s-a desfăşurat fără probleme, în mod democratic. Fiecare membru prezent şi-a exprimat dorinţa cu privire la cine să candideze oficial pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Aşadar din cele 114 voturi exprimate, cu 90 de voturi   Liviu Mazilu, secretarul general al PSDMehedinţi a fost nominalizat ca să fie primul candidat pentru Senat. Aşa că Liviu Mazilu, actualmente vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi secretarul PSD Mehedinţi va fi candidatul social democraţilor pentru fotoliul de senator, la alegerile din 11 decembrie.Și va deveni senator al României cu siguranţă. Căci în urmă cu 4 ani i s-a făcut o mare nedreptate. După o muncă electorală asiduă, căci Mazilu e bun la aşa ceva, pe ultima sută de metri, conducerea USL de atunci, mai exact Crin Antonescu l-a înlocuit pe lista pentru Senat pe Liviu Mazilu cu Tudor Chiuariu. ,,Veneticul” Tudor Chiuariu a ajuns senator de Mehedinţi, iar Liviu Mazilu a rămas cu buza umflată. Aşa că acum a sosit şi vremea lui. Cum se spune s-a reparat o netreptate. Târziu, dar cu voie bună. Pe locul 2 a fost votat Jean Rogoveanu, primarul comunei Gogoşu, personaj cunoscut sub porecla de ,,Garcia”, care nu este uşă de biserică.

trusca constantin psdTruşcă va ajunge deputat

Cât despre canidaţii pentru Camera Deputaţilor, cu 68 de voturi a fost ales primul pe listă Constantin Truşcă, actualul primar al comunei Şimian, localitate mare şi bogată, cu al doilea număr de locuitori din judeţ după Severin. Cu 45 de voturi, pe locul 2 s-a clasat Valentin Popescu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, fiul lui Constantin Popescu, patronul de la Floricola Orşova. Pe locul 3 a fost votat Vlad Bontea fost preşedinte al PSD Strehaia în prezent preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Se pare că în toată această poveste ar exista şi un om foarte supărat. Este vorba de primarul comunei Vânjuleţ, Costaiche Nistor, vicepreşedinte PSD Mehedinţi, primar cu state vechi şi foarte bun activist de partid. Se pare că edilul-şef şi-ar fi dorit foarte mult un loc eligibil la Camera Deputaţilor, chiar şi locul 2 pe listă, ocupat de tânărul Valentin Popescu, cu o vechime mult mai mică în partid decât Costaiche Nistor. Unele surse spun că primarul din Vânjuleţ a anunţat că vrea să părăsească PSD Mehedinţi, altele că va merge la Bucureşti la Liviu Dragnea să ,,îndrepte” nedreptatea ce i s-a făcut. În pofida acestei situaţii trebuie remarcat că PSD Mehedinţi a respectat ce a votat cu ceva timp în urmă şi anume să nu mai aibă venetici pe lista de parlamentare, ci oameni ai locului, din propria pepinieră. Căci PSD Mehedinţi nu duce lipsă de ,,cadre”. Are chiar foarte multe. Aşa de multe încât oameni precum chestorul Doru Dumitrescu sau reputatul avocat Alexandru Bălănescu au rămas pe dinafară. Și asta din cauza concurenţei de partid, democratice!

 

Politica