sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: TEHNOCRATIA UCIDE DEMOCRATIA

Corneliu Ditescu, vicepresedinte ALDE Dolj: “Noi cei de la ALDE am avut dreptate cand nu am votat pentru investirea guvernului Ciolos”

Pe 17 noiembrie, anul trecut, la investirea guvernului Ciolos, ALDE, prin vocea liderului Calin Popescu Tariceanu, a avertizat ca “tehnocratia” va ucide democratia. Iata ca acum toate aceste temeri se confirma. Este suficient sa invocam cateva evidente de netagaduit

  1. Ministrul Justitiei a afirmat cu lejeritate ca „drepturile si libertatile cetateanului sunt un lux”
  2. Guvernul, intr-un gest fara precedent, a modificat prin Ordonanta de urgenta o lege fundamentala in sistemul juridic- Codul Penal, continand o serie de masuri care incalca drepturile si libertatile cetateanului.
  3. Guvernul a perpetuat, din nou prin Ordonanta de Urgenta, o situatie inacceptabila din punct de vedere democratic si taxata ca atare de Curtea Constitutionala. Ma refer la rolul pe care SRI il are in interceptarile din dosare si anume “ascultarea” populatiei, exact ca pe vremea vechii Securitati .
  4. Incalcarea principiului democratic la “munca egala, plata egala” prin vestitele ordonante care au produs haos in sistemul de salarizare
  5. Incapacitatea de a gestiona treburile publice, fapt care a dus la serie de proteste sociale si institutionale(transportatori, cadre medicale, grefieri etc) cu risc mare de blocare totala a unor activitati. Conflictul social extins care se anunta, tocmai in perioada electorala, degaja de asemenea un risc major de perturbare a campaniei pentru alegeri, prin urmare de viciere a democratiei.

Fiecare dintre aceste evidente sunt motive suficiente pentru demisia executivului in orice stat democratic in care Guvernul raspunde in fata cetatenilor si a reprezentantilor alesi prin vot de acestia, adica a Parlamentului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Romania este condusa de un guvern nedemocratic iar aceasta stare de fapt trebuie sa inceteze imediat dupa 11 decembrie.

Cerem PNL sa isi piarda iluzia ca va putea desemna premier fara sa castige alegerile parlamentare.

Iar domnului Ciolos ii spunem clar: daca vrea sa fie premier legitim trebuie sa candideze in alegeri. Asa functioneaza democratia

Biroul de Presa ALDE DOLJ

Politica