vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: CAMPANIA ELECTORALA NU TREBUIE “ANULATA” PRIN “TELEJUSTITIE”

Gabriel Zamfir, Presedinte TLDE DOLJ si Vicepresedinte ALDE Dolj: ”Campania electorala trebuie sa fie DOAR despre viata oamenilor si despre economie. Lasati votul democratic sa decida cine va conduce tara “

ALDE sustine toate actiunile legitime si legale indreptate impotriva coruptiei reale. Justitia trebuie sa isi faca datoria, independent de orice comanda politica.

Credem, cu onestitate, ca politica nu trebuie sa interfereze in treburile justitiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu aceeasi masura a onestitatii credem ca justitia nu trebuie sa influenteze alegerile care trebuie sa fie libere din toate punctele de vedere, prin urmare democratice. Schimbarea clasei politice nu se poate face plimband politicieni insotiti de camere TV prin fata DNA sau Inaltei Curti de Casatie si Justitie, indeosebi in perioade electorale.

ALDE Dolj considera ca perioada care urmeaza trebuie sa fie una in care cetatenii sa aiba libertatea si linistea si ocazia sa cantareasca alternative politice, programe de guvernare, solutii pentru viata lor.

Nu putem sa nu observam succesiunea unor coincidente care ridica mari semne de intrebare asupra credibilitatii luptei anticoruptie si a unora dintre cei care o instrumenteaza.

In precampania pentru alegerile locale a fost o defilare nonstop cu si fara catuse prin fata DNA.In perioada verii –acalmie totala. Acum in precampania pentru parlamentare vedem reluarea acestei defilari.

Nu foloseste nimanui decredibilizarea justitiei asa cum nu foloseste romanilor decredibilizarea democratiei.Se vede cu ochiul liber ca un guvern nonpolitic nu este o solutie cu atat mai mult cu cat el nu raspunde in fata nimanui.

Conform Eurostat cea mai mare descrestere a increderii in justitie s- a realizat in acest an In Romania. Cu 13% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Probabil dupa confuzia creata in jurul cazului primarului Craiovei aceasta incredere in justitie s-a prabusit .

Cerem institutiilor statului sa respecte democratia si alegerile libere si pluraliste. Viitorul guvern trebuie sa rezulte din vointa cetatenilor nu din calcule “strategice” facute in turnuri de fildes, calcule in care anumiti procurori par folositi ca arme politice.

Lasati votul democratic sa decida cine conduce tara!Acesta este apelul ALDE Dolj!

Biroul de presa al ALDE Dolj

Politica