vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Delta ACM asfaltează Craiova

Asfaltarea Craiovei începe cel mai probabil de la anul. Ieri municipalitatea craioveană a semnat acordul-cadru cu firma câştigătoare a licitaţiei. Este vorba de Delta ACM’ 93 despre care s-a susţinut că ar fi a Elenei Udrea.
Începerea proiectului a fost întârziată de contestaţiile depuse la licitaţie de  IMOBLUX CONSTRUCT SRL şi SC TEL DRUM SA, cunoscută ca fiind a vicepremierului Liviu Dragnea.
Cele două contestaţii au fost respinse de instanţă.  

Ar fi trebuit să se semneze undeva în luna mai – iunie. Din păcate, ştiţi foarte bine, am avut o contestaţie. S-a ajuns la instanţă, Curtea de Apel a dat dreptate Primăriei că toate procedurile derulate au fost legale şi corecte, motiv pentru care ni s-a permis să semnăm acordul cadru de drumuri. A câştigat firma Delta la un preţ de aproape jumătate din cel estimat de municipalitate ceea ce nu poate decât să ne bucure pentru că înseamnă că vom asfalta mai mult cu bani mai puţini. Acordul este în valoare de 36 milioane de euro. Se va derula pe mai mulţi ani ceea ce este foarte bine, pentru că dacă ar fi fost în fiecare an să facem câte o licitaţie pentru reparaţiile de drumuri probabil că aşa am fi păţit de fiecare dată şi am fi ajuns în perioada iernii când nu mai putem să asfaltăm. De la începutul anului şi până acum nu am putut să asfaltăm nici măcar o groapă în Craiova. Acolo unde s-au stricat drumurile am pus, cu RAADPFL-ul, autoblocante, dar aceasta nu era o soluţie civilizată pentru cetăţenii Craiovei şi acum, în sfârşit, putem să ne apucăm de asfaltări. Sper să avem măcar o lună, o lună şi jumătate de timp frumos astfel încât să putem să ducem acest contract mai departe. Din păcate, iarăşi spun, nu vom putea să alocăm toată suma prevăzută la începutul anului, aproximativ 400 de miliarde lei vechi, pentru că nu mai este timp. În această perioadă vom trece la repararea gropilor care sunt în asfalt pe bulevarde şi străzile intens circulate. Vrem să asfaltăm măcar Piaţa Centrală şi să mai demarăm câteva lucrări şi în cartierele de periferie. Anul viitor, însă, având acest contract în spate vom demara în forţă şi vom aloca o sumă foarte mare astfel încât să aducem Craiova la un stadiu în care să se poată circula.
A anunţat, ieri, Olguţa Vasilescu, primar Craiova

Taxa pe ploaie, scoasă din facturi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot ieri, edilul-şef al urbei a afirmat că începând cu luna noiembrie craiovenii nu vor mai plăti taxa pe apa meteorică. Un proiect în acest sens va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.

Începând din această lună pe ordinea de zi a Consiliului Local Craiova va figura scoaterea taxei pentru apa meteorică. Este inadmisibil să se ajungă în situaţia în care cetăţenii plătesc mai mult pentru apa meteorică decât pentru apa pe care o consumă de la robinet. Aşadar, Asociaţiile de Propritari şi persoanele fizice nu vor mai plăti niciun leu începând din luna noiembrie.
A declarat Primarul Craiovei

Politica