sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenia, din nou în pericol de inundaţii

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de COD GALBEN de ploi abundente, valabilă până astăzi la ora 11 în judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi şi Teleorman.
În urma avertizării meteorologilor şi hidrologii au dat COD GALBEN de inundaţii, care este în vigoare până în această seară la ora 20. Bazinele hidrografice vizate sunt Drincea, Desnăţui, afluenţii din bazinele inferioare ale Jiului şi Oltului, Călmăţui, Vedea.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.
Au anunţat hidrologii

Astfel a fost instituit COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnăţui, afluenţii Motrului şi Jiului inferior din judeţele Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului inferior din judeţele Dolj şi Olt, Călmăţui – judeţele Olt şi Teleorman, bazinul superior al râului Vedea – aferent judeţului Olt şi afluenţii mici ai râului Vedea din judeţul Teleorman.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, hidrologii au anunţat că până astăzi la prânz, izolat, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în  judeţele: Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Giurgiu.

Aceste fenomene se pot înregistra cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri din judeţele Mehedinţi, Olt şi Teleorman. De altfel, până la miezul nopţii trecute a fost COD PORTOCALIU pe mai mulţi afluenţi ai Dunării în judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin

Politica