miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

12 primării din Oltenia, sancţionate de Autoritatea Electorală Permanentă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a desfăşurat, în perioada 25-29 august 2014, un număr de 141 de controale la nivel naţional, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activităţii de instruire şi control electoral. În urma acestora au fost aplicate 55 de sancţiuni, 23 dintre acestea concretizându-se prin amenzi, iar 32 prin avertismente, a anunţat instituţia într-un comunicat de presă.

Filiala Sud-Vest Oltenia a Autorităţii Electorale Permanente a aplicat 6  avertismente şi 8 amenzi cu o valoare totală de 8000 lei.
Potrivit AEP, sancţiunile au fost aplicate “pentru încălcarea art. 50, lit. a 2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare“.

Astfel, avertismente au primit Primăria Ciuperceni-Gorj, Primăria Brebeni-Olt, Primăria Curtişoara- Olt, Primăria Dârvari-Mehedinţi şi Primăria Tîmna-Mehedinţi-2 avertismente.
Amenzi au luat Primăria Scaeşti – Dolj (2 amenzi a câte o mie lei), Primăriile Fărcăşeşti, Urdari şi Drăgoteşti din Gorj (fiecare câte o amendă de o mie de lei) şi Primăriile Coteana şi Teslui din judeţul Olt (fiecare câte o amendă de o mie de lei).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acţiunile de instruire, îndrumare şi control electoral au ca principale obiective: îndrumarea privind utilizarea Registrului electoral; verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare şi speciale; verificarea modului de întocmire a listelor electorale; verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; verificarea modului de actualizare a listelor electorale; verificarea efectuării de comunicări către judecătoria competentă teritorial cu privire la modificările operate în exemplarul listei electorale existent la primărie; respectarea de către primar a obligaţiei de a pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente şi de soluţionare a întâmpinărilor privind omisiunile.
Se mai arată în comunicatul AEP

Politica