vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

GORJ. Ajutoare de urgenţă pentru sinistraţi

Nouă persoane ale căror locuinţe au fost distruse în totalitate sau parţial în urma inundaţiilor produse săptămâna trecută în mai multe localităţi din judeţul Gorj vor beneficia de ajutoare de urgenţă din partea Ministerul Muncii prin Agenţia Judeţeană de Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS), a declarat joi directorul instituţiei, Viorica Roşianu, arată AGERPRES.
Autorităţile au făcut anchete sociale la persoanele care vor primi sprijin.

Pentru a veni în sprijinul familiilor afectate de inundaţii de la sfârşitul lunii iulie, în data de 1 august instituţia noastră a efectuat un număr de nouă anchete sociale la persoanele ale căror locuinţe au fost distruse integral sau parţial, urmând să propunem acordarea de ajutoare de urgenţă pentru a veni în sprijinul acestora în vederea depăşirii situaţiilor de necesitate socio-materială şi de locuit în care se află în prezent. În cursul zilei de astăzi (joi – n.r.) o echipă din cadrul instituţiei este prezentă la Novaci pentru a efectua la fel anchete sociale pentru locuinţele distruse în urma inundaţiilor.
Viorica Roşianu

Fiecare familie va primi o sumă cuprinsă între 300 şi 3.500 lei, iar aceşti bani vor putea fi folosiţi pentru procurarea de alimente, medicamente sau îmbrăcăminte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Actul constatator este procesul verbal de constatare al calamităţilor, iar condiţia este locuinţa, dacă a fost distrusă în totalitate sau parţial, în funcţie de posibilităţile familiei de a trece peste această situaţie, de situaţia materială, de gradul de distrugere, noi oferim nişte ajutoare care vin în sprijinul depăşirii situaţiei în care se află şi care vor putea fi utilizate pentru procurarea de alimente, medicamente sau îmbrăcăminte. Ajutoarele vor fi în bani şi sumele variază între 300 şi 3.500 de lei.
Viorica Roşianu

Politica