vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivalul «Puppets Occupy Street» debutează pe 25 august la Craiova. OPT Zile de Festival

Parade cu păpuşi supradimensionate, de peste patru metri, spectacole în aer liber, animaţie stradală sunt repere ale programului Festivalului “Puppet Occupy Street”.
Prima ediţie a Festivalului “Puppet Occupy Street”-Păpuşile Ocupă Strada,  organizat de Teatrul Colibri, se anunţă a fi una de mare anvergură.

Artiştii Teatrului Colibri, dar şi actori veniţi din mai multe părţi ale ţării, vor susţine mai multe spectacole în aer liber. Atât cei mai mici dintre craioveni cât şi adulţii sunt aşteptaţi de pe 25 august şi până pe 1 septembrie în pieţele din zona centrală, Piaţa Shakespeare, Piaţa Mihai Viteazul, Parcul Puskin în Parcul Nicolae Romanescu, Craioviţa Nouă, Parcul de la Liceul de Artă unde vor avea parte de animaţie stradală, parade cu păpuşi gigant dar şi expoziţie de scenografie ce va fi deschisă la Centrul Multifuncţional din Bănie.
Festivalul debutează cu o paradă de păpuşi supradimensionate şi cu spectacolul “Înaripaţi”, reprezentat de o trupă din Arad.

Festivalul Puppet Occupy Street se desfăşoară pe parcursul a opt zile, de pe 25 august şi până pe 1 septembrie, spectacolele se vor desfăşura după ora 18.30. Va fi închis şi deschis cu parade şi spectacole de stradă, iar în cuprinsul festivalului, să zicem între cele două coperţi ale spectacolului, vor fi spectacole, ateliere de creaţie, proiecţii de scurt metraj, de animaţie video, dar şi expoziţie de scenografie de teatru de păpuşi la Centrul Multifuncţional. Va fi un maraton de câte două, trei, chiar patru spectacole în fiecare seară, vor dura pâna la orele 22, chiar 23 cu tot cu proiecţii video, proiecţiile filmelor de animaţii cu parade şi spectacole de stradă, atelierele de creaţie se vor desfăşura în prima parte a zilei.
A declarat Adriana Teodorescu-manager Teatrul Colibri

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trupe de teatru din mai multe părţi ale ţării vor sosi la Craiova. 40 de reprezentaţii vor fi susţinute de peste 15 trupe de teatru.

Nu sunt spectacolele Teatrului Colibri, sunt spectacole invitate din ţară, cea mai mare parte a invitaţilor sunt companii şi trupe private, sunt şi câteva teatre de stat, dar ne bazăm pe companiile private pentru că sunt foarte buni păpuşarii, mulţi dintre ei sunt angajaţi şi în teatre de stat, dar eu cred ca ar trebui să încurajăm foarte mult aceste trupe particulare pentru că sunt foarte buni profesionişti, vin din Timişoara, Arad, Ploieşti.
A adăugat Adriana Teodorescu-manager Teatrul Colibri

Spectacolele care vor fi susţinute în aer liber sunt “Bătrânul Păpuşar”, “Scufiţa Roşie”, “Cei trei purceluşi”, “Punguţa cu doi bani”, “Vintage puppets”, “Marionetă la Circ”, “Păcală”, “Spiriduşul cel Voinic”, “Dodo şi Mimi prezintă”, “Misterul din Cufăr”, “Povestea porcului”, “Taraful zece sfori”, “Cocoşelul neascultător”, “Elefănţelul curios”.
Spectacolul de închidere va fi prefaţat din nou de o paradă şi se va încheia cu spectacolul “Iubita Fizică”, a trupei bucureştene Lightwave Theatre Company.

Politica