vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controale la piscine în judeţul Dolj

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj şi inspectorii OPC Dolj au demarat săptămâna trecută controalele la piscinele, ştrandurile şi locurile de îmbăiere amenajate din judeţul Dolj.
Potrivit acestora, în judeţ există 15 zone amenajate pentru îmbăiere, dar dintre acestea s-au deschis momentan doar 12.
Reprezentanţii DSP au monitorizat calitatea apei din piscine şi locurile special amenajate. Nu s-au constatat nereguli, astfel că oltenii au verde la scăldat. În plus, inspectorii DSP ne-au asigurat că se controlează apa din punct de vedere calitativ şi de către administratorii piscinelor.

Noi avem în evidenţă 15 autorizate, dar numai 12 s-au deschis, funcţionează, ştranduri şi piscine, restul nu s-au deschis din diverse motive. Acestea s-au controlat, s-au prelevat probe de apă pentru analize, este în ordine, au fost controlate din punct de vedere igienico-sanitar, sunt condiţii bune de desfăşurare a activităţii. Ei ne anunţă înainte de deschidere şi îşi monitorizează conţinutul de clor zilnic, se  face autoevaluarea şi noi facem evaluarea de control. Trebuie să conţină clor apa, dar să nu fie în exces, că apoi facem intoxicaţie cu clor. În fiecare zi, ei iau probă de apă, îşi notează în registru, valorile, sunt nişte limite, clorinarea apei se face zilnic. Facem şi noi evacuarea de control, din când în când şi vedem. Săptămâna trecută s-a finalizat primul control, din cauza vremii ploioase, s-au deschis prea târziu, anul trecut pe vremea aceasta erau deschise demult.
A declarat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj

În plus, reprezentanţii DSP nu recomandă scăldatul în zonele neamenajate unde nu există grupuri sanitare, duşuri, nici persoane care să sară în ajutor, respectiv salvamari, iar riscul apariţiei bolilor de piele este foarte crescut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă zonele amenajate mai sunt zone naturale în judeţul nostru, malurile de râu, bălţi, trebuie să aibă grupuri sanitare, duşuri, la noi nu este, la fel analiza din apa lacului respectiv, dacă nu are microbi, recomandarea noastră este ca în zonele naturale neamenajate să nu se facă baie, există pericol de boli infecţioase, leptospiroză, hepatită, meningită, diverse boli de piele, micoze, piodermite, boli şi din sfera oftalmologică, ORL, rinite, sinuzite şi din cauza aceasta e mai bine în locurile amenajate unde apa e curată, propice pentru baie.
Dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj

Inspectorii OPC Dolj au controlat săptămâna trecută trei operatori economici. S-au controlat bazinele dacă sunt autorizate, chioşcurile care funcţionează în incinta sau în apropierea piscinelor, fast-foodurile.
Dan Vasile, comisar în cadrul OPC spune că nu s-au găsit deficienţe din punct de vedere al protecţiei consumatorului.

Politica