marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cerem demisia din CNA a Laurei Georgescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţie publică organizată pe fundamente legislative riguroase de independenţă faţă de influenţele politice şi de promovare a interesului public, este profund afectat din punct de vedere al credibilităţii de comportamentul neadecvat al preşedintelui Laura Georgescu.

Dezvăluirile din ultima perioadă arată un înalt funcţionar public cu un limbaj nedemn de rangul de ministru, care recurge la şantaj, care afirma că asigură protecţie unui post de televiziune şi companiilor de cablu, ameninţă angajaţii şi susţine că este încurajată de la cel mai înalt nivel.

Lipsa de atitudine publică a guvernului, cel care a propus-o pe Laura Georgescu în această funcţie, este inacceptabilă, lăsând opiniei publice impresia că tolerează şi susţine astfel de manifestări, că ignoră cu bună ştiinţă misiunea Consiliului Naţional al Audiovizualului.
Organizaţiile semnatare cer demisia Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA.
Solicităm guvernului să se delimiteze de astfel de practici, care compromit nu doar instituţia, ci şi valorile europene pe care România şi le-a asumat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ceilalţi membri ai CNA şi Parlamentul, în subordinea căruia se află această instituţie, au datoria să găsească soluţii pentru restabilirea credibilităţii instituţiei prin atitudine echilibrată şi nepărtinitoare faţă de societăţile care activează în domeniul audiovizualului şi prin aplicarea fără nicio rezervă a prevederilor legislaţiei audiovizualului.
Demisia urgentă a Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA se impune.

Grupul pentru Dialog Social
Freedom House România
Expert Forum
Revista 22

Politica