vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VICEPREMIERII LIVIU DRAGNEA ŞI GABIEL OPREA LA ÎNVESTITURA PREFECTULUI DE OLT

Vineri, 11 aprilie, în sala de şedinţe a Prefecturii Olt, în prezenţa viceprim-miniştrilor Gabriel Oprea (ministrul Afacerilor Interne) şi Liviu Dragnea (Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), Silviu Neacşu a depus jurământul de credinţă şi implicit de învestire în funcţia de Prefect al judeţului Olt. Conform algoritmului politic prefectul a fost PSD-ist. Actualul subprefect, Emanuel Oproiu, a fost UNPR-ist.
Liviu Dragnea a menţionat că Victor Ponta le-a cerut să vină împreună, dar a fost şi dorinţa lor.
Aşa cum se ştie în şedinţa de miercuri a executivului a fost aprobat ordinul de numire în funcţie a reprezentantului guvernului.
Printre invitaţi: deputaţi şi senatori PSD de Olt, preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, vicepreşedinte CJ Olt, Marius Oprescu dar şi şefii  instituţiilor subordonate MAI şi directorilor de deconcentrate din judeţ.
Cei doi demnitari au împărtăşit câteva idei celor doi reprezentanţi ai guvernului de la Prefectura Olt. Asta şi pentru că ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a fost şi consilier local, prefect, preşedinte de consiliu judeţean.

Cu ocazia evenimeNtului, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat:
Să nu faceţi din atribuţiile dumneavostră un instrument de blocaj al funcţionării autorităţilor locale. Nu îmi permit să vă dau sfaturi, dar din cariera mea politico-administrativă ştiu bine care sunt posibilităţile de colaborare între prefectură şi autorităţile locale. Să nu uitaţi niciodată că sunteţi reprezentantul Guvernului României în judeţul Olt şi ca principale atribuţii aveţi, în primul rând, respectarea legii, în al doilea rând, să verificaţi legalitatea actelor emise de autorităţile locale.

Noul prefect de Olt, Silviu Neacşu, a declarat:
Mulţumesc Guvernului României pentru încrederea acordată prin numirea mea în funcţia de prefect al judeţului Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt Emanuel Oproiu a condus Prefectura Olt în lipsa unui prefect.
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi-a exprimat dorinţa şi convingerea că va avea o relaţie instituţională foarte bună cu Prefectul de Olt, în interesul cetăţenilor.
În cadrul ceremoniei două evenimente hazlii au avut loc.
Pe de o parte, din cauza emoţiilor, presupunem (nu poate fi vorba de necunoaştere), subrefectul Emanuel Oproiu a greşit numindu-l pe Liviu Dragnea ministru şi nu vicepremier, fiind corectat de Gabriel Oprea (îşi permite: a fost şeful lui de partid).
În plus pauza prelungită înaintea numirii locului de unde pleacă, părându-i rău: din UNPR sau de la firma pe care o patronează senatorul de Ialomiţa, Ion Toma (actualul subprefect a lucrat ca director în acea firmă), urmată de mulţumirile aduse senatorului pentru sprijinul acordat.
Indiferent de alte aspecte ceremonia de învestire a Prefectului a fost scurtă şi solemnă. Era necesar şi util ca judeţul Olt să aibă prefect.

Politica