sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

EXTINDEREA SISTEMULUI DE SUPRAVEGHERE ÎN SLATINA

În ultimii ani există o tendinţă clară la edilii locali să iniţieze şi să extindă sistemul de supraveghere  video în unităţile administrative pe care le conduc. La Slatina ideea i-a venit fostului primar, actualul senator, Darius Vâlcov, fiind continuată de discipolul său politic, actualul primar, Minel Prina. Primele camere de supraveghere au fost instalate în 2007.În acest moment în municipiul oltean sunt instalate 167 de camere de supraveghere. Sistemul de supraveghere este operabil şi este în administrarea Poliţiei Locale Slatina.

Referitor la extinderea sistemului, directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Constantin Pop a spus:
Avem o listă cu anumite puncte sensibile din punctul de vedere al interesului cetăţenilor sau puncte fierbinţi ale Poliţiei locale Slatina sau ale Poliţiei Române, în care considerăm că ar trebui montate suplimentar camere.

Avantaje există, cel puţin două: au alungat hoţii şi ajută la menţinerea ordinii şi liniştii publice.Ultima extindere s-a facut în anul 2012 când au fost instalate încă 17 astfel de aparate, toate în Centrul Istoric ( având în vedere modernizarea zonei). Aceste camere au unghiul de acoperire de 360 de grade.Trebuie menţionat că ultima extindere a sistemului de supraveghere s-a făcut cu fonduri europene, valoarea fiind de peste un milion de lei.Trecutul a fost cum a fost, însă viitorul … În exerciţiul bugetar european 2014-2020 municipalitatea slătineană vrea să extindă sistemul integrat de supraveghere municipală la peste 350 de camere de supraveghere video. Extinderea sistemului se va face cu ajutorul fondurilor europene instalându-se camere în zonele neacoperite ale oraşului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu de puţine ori edilul slătinean, Minel Prina, a declarat că vrea extinderea sistemului de supraveghere municipal:
Dorim să extindem sistemul de supraveghere video, să-l dublăm, deoarece … şi-a dovedit eficacitatea.

Un alt proiect pe fonduri europene, care v-a fi iniţiat de actualul edil, este introducerea camerelor de supraveghere pe autobuzele S.C. Loctrans S.A. Scopul acestei măsuri este creşterea securităţii călătorilor în mijloacele de transport în scopul combaterii furturilor din buzunare. Credem că al doilea scop este acela al antivandalizării mijloacelor de transport în comun. Pe site-ul primăriei se pot vedea live imagini din municipiu din şase puncte reprezentative unităţii administrativ-teritoriale.

Politica