joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ultimul zburător a sosit la Craiova

Primul film fantasy românesc „Ultimul zburător” a avut proiecţia la cinematograful Patria din Bănie, vineri 7 februarie. Este un film de lungmetraj bazat pe legenda zburătorului. Echipa de producţie şi protagoniştii peliculei au fost prezenţi la premieră. Zburătorul era în mitologia populară românească o fiinţă fantastică închipuită ca un spirit rău, care chinuieşte noaptea, în somn, fetele nemăritate şi femeile măritate de curând. În acest film, zburătorul este  motociclist şi o plimbă pe Elisa, cu motorul. Între ei se înfiripă o poveste de iubire care o va iniţia pe Elisa într-o lume fantastică care face totodată legătura cu realitatea. Gabriel Duţu, cel care l-a interpretat pe Zanoni, Zburătorul modern s-a contopit perfect cu rolul său.

Zburătorii i-am adus în modernitate, ei sunt motociclişti, e o pasiune pe care eu o am de 15 ani, am fondat şi un club de motociclişti, pentru mine a însemnat foarte mult, nu a fost greu acest rol, eu iubesc şi în viaţa de toate zilele, am fost întotdeauna un zburător, sunt destul de detaşat de tot.
A declarat actorul Gabriel Duţu, în rolul Zburătorului

Întrebarea fundamentală din film <> este adresată în special spectatorilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mi-ar plăcea ca spectatorii să iasă de la film, cei mai în vârstă cu ideea că au trăit ceva în genul acesta, iar cei care sunt foarte tineri să-şi dorească să trăiască aşa ceva, momentul de sacrificiu este foarte frumos.
A dezvăluit Gabriel Duţu

Şi pentru ca un film să fie mai captivant este necesară şi prezenţa unui personaj negativ care încearcă să învingă binele. Acest personaj a fost jucat de către actorul Constantin Cotimanis.

Eu sunt o frână în calea basmului, cât de plictisitor ar fi fost basmul fără un duşman, un soi de zmeu, uite înseamnă că aparţin şi eu poveştii. Despre nemurire, despre dragoste, eu prefer să trăiesc în basm. Mă bucur că pe zi ce trece încep să refuz realitatea astea cruntă şi să scap în poezie, în basm, o fac cu toată dragostea.
A menţionat actorul Constantin Cotimanis

Filmul „Ultimul Zburător” face parte din trilogia Promissum, o asociaţie culturală prin care realizatorii îşi doresc să scoată în evidenţă miturile fundamentale româneşti. Organizatorii îşi doresc ca în următorii patru ani să lanseze şi celelalte două părţi, în funcţie de cum va fi recepţionat de public primul film al trilogiei. A doua parte va fi filmată în zona Olteniei, susţine regizorul Ovidiu Georgescu.

Dacă în prima parte a trilogiei am ales mitul zburătorului ca să creăm acest basm modern, în partea a doua mergem şi luăm tema sacrificiului din legenda meşterului Manole unde vom dezvolta o poveste cu zburători, iele, căluşari şi va fi filmată în această zonă, apoi încercăm din nou o premieră în cinematografia românească, să realizăm o distopie care are la bază un alt mit fundamental, Mioriţa.
A relatat regizorul Ovidiu Georgescu

Politica