sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COMUNICAT DE PRESA – CETATEA BANILOR CITY SA

Mentionam ca prin aceasta hotarare, dar si prin alte documente, Municipiul Craiova ne-a transmis in mod oficial interesul pentru achizitionarea celor 3,03 hectare de teren, solicitandu-ne, totodata, sa dezmembram terenul in cauza si sa suportam cheltuielile in vederea obtinerii documentatiei de urbanism ce urmeaza sa fie facuta cu privire la acest teren.

Toate aceste  solicitari au fost efectuate atat pe cale oficiala, prin diverse documente, cat si prin discutiile directe intre reprezentantii celor doua parti. In acest sens, CETATEA BANILOR CITY SA a indeplinit toate sarcinile ce i-au fost cerute de Municipiul Craiova.

Desi, din luna septembrie 2013, CEATETA BANILOR CITY SA a indeplinit toate conditiile cerute de cumparator, respectiv Municipiul Craiova, din cauza problemelor arhicunoscute legate de scandalul Universitatea Craiova – Olguta Vasilescu, nici pana in prezent Municipiul Craiova nu s-a prezentat la incheierea documentelor de instrainare, in forma autentica, cu privire la aceasta suprafata.
Astfel, in data de 30 decembrie 2013, CETATEA BANILOR CITY SA, a notificat Municipiul Craiova pentru a se prezenta la notar in data de 15 ianuarie 2014.
In cadrul acestei notificari au fost prezentate toate documentele societatii, inclusiv evaluarile pentru terenul in cauza.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Facem precizarea ca societatea noastra a suportat costul planului de urbanism zonal, cost care se cifreaza in jurul a  200.000 (douasutemii) euro.
Observam ca in urma acestor proceduri, Municipiul Craiova, in loc sa raspunda solicitarilor noastre legale, a inaintat in mod abuziv o propunere pentru revocarea Hotararii 95 din 28 martie 2013, Hotarare prin care s-a aprobat achizitionarea terenului si in baza careia noi am efectuat toate solicitarile cumparatorului.

Facem mentiunea ca informatiile legate de acest subiect, conform carora societatea ar fi ascuns un asa zis sechestru instituit de ANAF cu privire la acest teren sunt nefondate deoarece: in primul rand la data HOTARARII Municipiului Craiova a avut toate documentele de proprietate cu privire la teren, iunclusiv extras de Carte Funciara, pe de alta parte asa cum se cunoaste CETATEA BANILOR CITY SA este o societate in insolventa, ANAF-ul fiind unul din creditorii societatii, iar conform legii 85/2006, legea care guverneaza insolventa, art. 53 – bunurile instrainate in cadrul procedurii de insolventa sunt libere de orice sarcini, precum ipoteci, gaj, garantii imobiliare, sechestre asiguratorii sau masuri asiguratorii luate in cursul procesului penal.

Prin urmare, motivatia facuta in propunerea de revocare a acestei Hotarari este una netemeinica si care reprezinta un vadit exces de putere si foarte multa rea-credinta din partea primarului Municipiului Craiova.

Consideram ca acest demers, efectuat de municipiu este unul care are la baza intentia primarului Municipiului Craiova de a nu mai incheia o tranzactie pe care a initiat-o, a supus-o spre aprobare si pentru care si-a dat acordul in mod expres.

In situatia in care Municipiul Craiova nu isi va onora obligatiile asumate in 28 martie 2013, suntem nevoiti sa ne adresam instantelor de judecata unde vom solicita obligarea Municipiului Craiova la incheierea actului de vanzare – cumparare, dar si compensatii pentru intarzierea si tergiversarea acestei operatiuni asa cum prevede noul Cod Civil.

Administrator,

Politica