sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concurs pentru şefia SJU Slatina

Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a hotărât, în şedinţa din 13 ianuarie, scoaterea la concurs a postului de manager. Consiliul de Administraţie este format din cinci membri, repzentanţi ai: Consiliului Judeţean  ( Grecu Ion Cătălin şi Netcu Costinel ), Primăriei Slatina ( Obretin   Florin ), Direcţiei de Sănătate Publică (  Popescu Mădălina şi Diaconescu Victoriţa ), iar reprezentanţii sindicatelor au statut de invitaţi.Din datele pe care le avem dr. Andrei Iordache rămâne managerul SJU până la organizarea concursului. Doctorul Andrei Iordache este director al celui mai mare spital din judeţ din primăvara anului 2012.

Legal, la sfârşitul acestei săptămâni mandatul de manager interimar, acordat de C.J. Olt lui Andrei Iordache, expiră. Conform legii, în termen de 30 de zile trebuie îndeplinită procedura legală, inclusiv publicarea anunţului de concurs în revista Viaţa Medicală. În urma reformei administrative a Ministerului Sănătăţii, S.J.U. Slatina este în subordinea administrativă a C.J. Olt, adoptarea hotărârii fiind de competenţa administraţiei judeţene.Realizările lui Iordache, în calitate de manager: aparatura medicală nouă, ambulatoriul de specialitate arată extraordinar, medici noi, îmbunătăţirea comportamentului salariaţilor, reducerea cheltuelilor administrative şi cu medicamentele, parcări noi (înainte de realizarea acestui obiectiv era foarte greu de găsit un loc de parcare), curăţenia în curte, blocul alimentar, spălătoria, etc.

Sperând în MATURITATEA LUĂRII DECIZIEI preşedintelui C.J. Olt Paul Stănescu, ar fi necesară o continuare a acestui manager la conducerea unităţii sanitare.Fiind tânăr, măcar, se prezumă că are dorinţa de a face ceva şi energia necesară. Să sperăm că politica şi PCR( pile, cunoştinţe şi relaţii ) nu vor prima în alegerea managerului.Să nu uităm că şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova dr. Fănuţă Bogdan a fost manager la Centrul de Sănătate Drăgăneşti, unde a facut multe lucruri pentru unitatea spitalicească. Dacă ar fi continuat munca acolo ( şi nu ar fi plecat la Caracal şi ulterior la Craiova ) altfel ar fi arătat spitalul respectiv.  Poate că aceşti tineri manageri îşi vor putea aplica planul de management astfel încât să putem vedea unităţi medicale moderne, la standarde europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica