sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovean condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Un craiovean de 37 ani, arestat în septembrie 2013 după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de euro de la un investigator sub acoperire căruia îi promisese că va aranja transferul fratelui său de la o unitate militară din Craiova la una din Caracal, a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Bărbatul a făcut apel, iar joi, la primul termen de judecată, Curtea de Apel Craiova i-a menţinut arestarea preventivă, cauza fiind amânată pe 27 ianuarie a.c.

Daniel Marian Dinu, de 37 de ani, din Craiova, a fost reţinut pe 10 septembrie 2013, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 euro din cei 5.000 de lei pretinşi iniţial pentru a interveni în vederea mutării unui cadru militar de la o unitate la alta, după cum au anunţat, ieri, reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cercetarea craioveanului a început după ce, pe 26 august 2013, un denunţător a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul DGA, cu privire la faptul că, în cursul lunii aprilie 2013, Daniel Marian Dinu i-a cerut 14.000 lei, pentru a interveni la factori de conducere din cadrul unei unităţi militare de pompieri din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, în vederea transferării fiului său la o altă unitate din Craiova.

Bărbatul i-a dat lui Dinu toată suma cerută, însă după ce a văzut că nu se rezolvă nimic atâtea luni, s-a hotărât să-l denunţe. În baza plângerii făcute de bărbatul înşelat (Ştefan Dragomir), procurorul de caz a autorizat folosirea unui investigator sub acoperire. Poliţistul l-a abordat pe Dinu şi l-a rugat să-l ajute cu transferul fratelui său de la o unitate militară din municipiul Craiova la una din Caracal, judeţul Olt, unde militarul avea domiciliul. Marian Daniel Dinu a spus că ştie persoana potrivită care poate rezolva transferul, însă în schimbul sumei de 5.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei doi au bătut palma, iar în cursul zilei de 9 septembrie investigatorul sub acoperire s-a întâlnit cu Daniel Marian Dinu pentru a-i da suma cerută. Poliţistul i-a dat 1.000 de euro, ocazie cu care „învinuitul a cerut ca restul de 500 de lei să-i fie remişi ulterior unei persoane de contact pe care urma să o indice“, după cum au precizat anchetatorii. Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul S.R.I. Dolj, Dinu fiind dus direct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. După ce l-a audiat, procurorul de caz a dispus reţinerea craioveanului pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că inculpatul nu cunoştea persoane din conducerea ISU Argeş sau a unităţilor militare din Craiova, ci doar susţinea acest lucru pentru a pune mâna pe bani.

A fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la începutul lunii octombrie şi, pentru că şi-a recunoscut fapta şi a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, pe 19 noiembrie procesul s-a încheiat la Tribunalul Dolj, instanţa pronunţând sentinţa. Craioveanul a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare, judecătorii menţinând arestarea preventivă a lui Dinu.

Condamnă inculpatul Dinu Marian Daniel la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Dinu Marian Daniel perioada arestării preventive de la data de 10.09.2013 la zi şi menţine starea de arest. În baza art.257 alin.2 C.p. raportat la art.256 alin.2 C.p. confiscă de la inculpatul Dinu Marian Daniel suma de 5.000 lei precum şi suma de 100 lei. Respinge ca inadmisibilă cererea de constituire ca parte civilă a martorului Dragomir Ştefan. Respinge cererea martorului Dragomir Ştefan privind acordarea cheltuielilor de judecată. Constată că suma de bani utilizată la organizarea flagrantului din data de 09.09.2013 a fost restituită către Direcţia Generală Anticorupţie – SJA Dolj. În baza art.191 C.p.p. Obligă inculpatul Dinu Marian Daniel la plata sumei de 1.316 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la pronunţare pentru cei prezenţi şi comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în şedinţa publică din 19.11.2013.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Dinu a făcut apel, primul termen de judecată fiind pe 9 ianuarie a.c. Judecătorii Curţii de Apel Craiova i-au menţinut bărbatului arestarea preventivă şi au amânat judecarea cauzei pe 27 ianuarie a.c.

Politica