sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Vreau să fiu titular la Poli şi să joc la naţionala de tineret»

Pe 11 noiembrie 2013, mijlocaşul Balaure debuta, la 17 ani şi 9 luni, în Liga I, în meciul Poli Timişoara – Oţelul Galaţi (1-0). Ieri, tânărul mijlocaş şi-a reluat pregătirile cu bănăţenii şi va lupta să prindă un post de titular. Acesta n-a efectuat şi cantonamentul de vară cu prima echipă, dar a fost promovat, dintr-odată, de noul principal Aurel Şunda, iar până în prezent a bifat două meciuri în campionat şi unul în Cupa României.

După patru sezoane în care am jucat la grupele de juniori, am fost chemat la echipa de seniori de domnul Aurel Şunda şi la scurt timp am debutat. Am fost rezervă cu Universitatea Cluj şi Pandurii, apoi am fost titular în Cupă cu Steaua. Peste alte 10 zile am evoluat şi în Liga I, în ultimele 30 de minute ale meciului cu Oţelul. Am mai jucat şi în ultima jumătate de oră a partidei cu Dinamo, iar în celelalte jocuri de pe finalul turului am fost rezervă. Sper ca în 2013 să evoluez cât mai multe partide, să devin titular, dar să şi marchez, iar Poli să încheie sezonul pe un loc cât mai bun.
A declarat Balaure, pentru Ediţie Specială

Component al lotului naţional U18, severineanul  vrea să facă pasul anul acesta şi la Naţionala de Tineret. Evoluţiile sale deja au atras atenţia clubului Dinamo Bucureşti, dar şi a nemţilor de la Stuttgart.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu pot vorbi eu despre un posibil transfer. Deocamdată mă gândesc doar la Poli şi vreau să lupt pentru a deveni titular, care să mă propulseze la naţionala de tineret. Ce va fi pe viitor, mai vedem.
A precizat mehedinţeanul

S-a alăturat unei liste selecte

Silviu Balaure s-a alăturat astfel altor 24 de mehedinţeni care au evoluat pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Lista îi cuprinde pe Gheorghe Tătaru (Steaua Bucureşti), Doru Popescu (Dinamo Bucureşti, FC Argeş, Rapid Bucureşti), Marcel Pigulea (FC Argeş), Sevastian Iovănescu (Steaua Bucureşti, Farul Constanţa şi FC Argeş),  Rodion Cămătaru (Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti), Norocel Ciorăscu (Jiul Petroşani), Constantin Iovan (Chimia Râmnicu Vâlcea), Florin Udrea (Chimia Râmnicu Vâlcea), Sorin Vlaicu (Poli Timişoara şi UMT Timişoara), Valeriu Tiţa (Corvinul Hunedoara), Flavius Stoican (Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti), Cornel Mihart (Dinamo Bucureşti, Astra Ploieşti, Petrolul Ploieşti şi Jiul Petroşani), Ovidiu Brehui (Poli Timişoara şi CSM Reşiţa), Florin Costin Şoavă (Extensiv Craiova, Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti), Gabriel Boştină (Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi „U” Cluj), Mirel Matei Rădoi (Extensiv Craiova şi Steaua Bucureşti), Bobi Verdeş (Universitatea Craiova, FC Naţional Bucureşti, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Pandurii Târgu Jiu, FCM Bacău şi Unirea Alba Iulia), Dorel Stoica (Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi CS Turnu Severin), Costi Gărgălie (Universitatea Craiova), Cătălin Doman (FC Argeş), Andrei Enescu (Pandurii Târgu Jiu, Gloria Bistriţa şi SC Vaslui), Georgian Tobă („U” Cluj şi CS Turnu Severin) şi Cristian Poiană (CS Turnu Severin).

Niciunul nu se află la vârsta majoratului în momentul debutului pe prima scenă. Cei mai vârstnici debutanţi sunt Stoica şi Gargălie, care au evoluat în Liga I la 27 de ani.

Nu ştiam că sunt cel mai tânăr mehedinţean care a debutat în Liga I, dar acest lucru mă ambiţionează şi mai mult. Sper să calc şi eu pe urma marilor jucători ai judeţului, care au realizat multe pentru fotbalul românesc. Eu deocamdată sunt de-abia la început şi trebuie să confirm.
A spus Balaure

Descoperit de Brihac

Până la vârsta de 14 ani, Silviu Balaure a activat la CSS Drobeta, unde a fost pregătit de Marian Brihac. După un meci împotriva bănăţenilor, la juniori republicani B, mijlocaşul a fost remarcat de antrenorul grupelor de copii de la Poli, Romulus Buia, care l-a adus pe severinean pe Bega. „În primă fază, nu am fost de acord cu transferul la Poli, dar am cedat la insistenţele părinţilor. Aş fi vrut să-l mai ţin măcar un an la noi. A plecat de la o vârstă şi mai fragedă de la CSS, decât Rădoi. Sper să aibă o carieră la fel de strălucitoare, chiar dacă sunt jucători de profil diferit”, a  precizat Brihac. Acesta a recunoscut că debutul lui Balaure în Liga I la nici 18 ani l-a surprins.  „Timp de trei ani şi jumătate, Balaure a fost elevul nostru. Era un copil muncitor, care promitea, dar, sincer, nu mă gândeam să ajungă aşa repede în Liga I. Eram convins că va juca într-o zi pe prima scenă, fiindcă se vedea că are calităţi. A progresat mult între timp, dar mai trebuie să capete experienţă. Tracul debutului s-a văzut, dar am încredere că va avea evoluţii din ce în ce mai bune”, a conchis Brihac.

Politica