marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii care nu își declară veniturile obținute din meditații ar putea primi SMS-uri de la ANAF 

Șeful ANAF a transmis că și-ar dori ca, din 2023, Agenția să dispună de un sistem performant prin care să trimită SMS-uri către profesorii care oferă meditații fără să plătească impozite.

„Vă dau un exemplu de reclamație: am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci sa verifici”, a spus președintele ANAF, scrie B1TV.

Tot de anul viitor ar urma să fie impozitate și veniturile obținute de vloggeri, spune șeful ANAF.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile. Vreau ca anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spunem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a mai spus Lucian Heiuș.

Începând cu acest an, profesorii care dau meditații vor fi nevoiți să se înregistreze la Registrul Comerțului și să depună o declarație referitoare impozitul pe venit (Formularul 212), până la data de 25 mai a fiecărui an, anunță ANAF, care publică un ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități.

În luna iulie vor începe ample acțiuni de control ale ANAF pe diferite domenii, de la persoane fizice și până la firmele mari.

Politica