marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mall, cu peste 1000 de persoane în interior, bombardat de Rusia! 13 oameni au fost uciși, iar cel puțin 40 au fost răniți

Un mall din orașul Kremenciuk în regiunea Poltava a Ucrainei a fost bombardat de ruși. În interiorul complexului comercial erau peste 1000 de persoane. Potrivit informațiilor, numărul morților a ajuns la 13 și cel puțin 40 de persoane au fost rănite.

 Informațiile au fost oferite de guvernatorul regiunii Poltava, Dmitro Lunin.

Este de așteptat, însă, ca numărul deceselor și răniților să crească, în condițiile în care informații noi apar de la oră la oră, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform președintelui Volodimir Zelenski, aproximativ 1000 de oameni se aflau în mall la momentul în care acesta a fost lovit de rachetă.

„Centrul comercial nu reprezenta niciun pericol pentru armata rusă și nu avea nicio însemnătate strategică pentru invadatori”, a spus președintele ucrainean pe Telegram.

Primarul orașului lovit de rachetă, Vitali Melețki a spus, într-o postare pe Facebook, că atacul cu rachetă s-a petrecut într-o zonă oarte aglomerată.

Oficialul a spus că s-a aflat la fața locului, dar că nu știe câți oameni au fost răniți sau uciși.

Prin atacul său de la mall-ul din Kremenciuk, Rusia a comis o nouă crimă de război, a spus șeful regiunii Poltava, din care face parte orașul. Dmitro Lunin a scris pe Telegram că încă nu este complet clar numărul morților și răniților.

Nu este nici prima oară când Kremenciuk este bombardat de ruși de când a început războiul din Ucraina. La începutul invaziei, rușii au atacat cu rachete și rafinăria de petrol a orașului și alte elemente de infrastructură.

Kremenciuk este unul dintre cele mai mari orașe industriale ale Ucrainei, cu o populație de 217.710.

Foto: captură video

Politica