marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gazonul de pe „Oblemenco” va ajunge pe baza sportivă de la Liceul Energetic

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a profitat de Ziua Educației pentru a anunța faptul că gazonul decopertat de pe „Ion Oblemenco” va ajunge pe baza sportivă de la Liceul Energetic. Toată suprafața care s-a putut recupera va fi pusă la dispoziția elevilor.

„Tot gazonul de pe Oblemenco va ajunge pe baza sportivă de la Liceul Energetic unde este un stadion pe care să-l folosească numai copiii care fac sport, de mărirea stadionului Oblemenco. Credeți-mă că nu exagerez! Este exact aceeași suprafață. Ceea ce mai poate fi recuperat din gazon va fi transferat pe baza sportivă, astfel încât și copiii să beneficieze de un loc destinat lor care să fie foarte frumos și bine pregătit pentru antrenamente. Și acest gazon a fost rezistent. Din păcate, nu s-a ținut cont de cartea tehnică, aceea care ne spunea că ar trebui să fie un meci la două săptămâni ca să poată să se refacă stratul de gazon. În schimb, din cauza faptului că evoluează pe stadion două echipe de fotbal a trebuit să-i lăsăm să joace din săptămână în săptămână”, a spus primarul Craiovei.

Lia Olguța Vasilescu a inaugurat locul de joacă de la grădinița „Îngerașii”, din strada Teilor. Acolo se vor putea juca și copiii din cartier, pentru că proiectul face parte dintr-o strategie stabilită de autoritățile locale: fiecare cetățean al Craiovei să nu parcurgă 10 minute distanță de la domiciliu până la primul părculeț de cartier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne-am gândit că astăzi să inaugurăm grădinița care a fost gata la începutul anului școlar. Aici s-au făcut foarte multe investiții și pentru exteriorul și pentru interiorul grădiniței. S-a schimbat mobilier, s-a schimbat acoperișul, dar astăzi inaugurăm un părculeț de cartier care va fi folosit atât de copii când vor fi la grădiniță, cât și după-amiaza de toți tinerii din cartierul respectiv. Strategia verde pe care ne-am propus-o la începutul acestui an: este bine ca fiecare cetățean al Craiovei să nu parcurgă 10 minute distanță de la domiciliu până la primul părculeț de cartier și uite că acest cartier care a fost vitregit de-a lungul anilor pentru că nu s-a găsit până acum nici un loc care să se transforme într-o oază de verdeață, am reușit în curtea acestei grădinițe să facem un spațiu pentru întâlnirea tinerilor din cartier. Părculețul va fi folosit dimineața de către copiii care sunt la grădiniță, iar după-amiaza grădinița se va închide și baza sportivă cât și părculețul vor fi deschise cartierului. Spațiul acestei grădinițe va fi în continuare închis, dar partea cealaltă, baza sportivă și cu părculețul vor fi folosite de toți locuitorii cartierului”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei spune că toate școlile și bazele sportive din oraș sunt puse la punct și că în grădinițe nu au fost probleme cu locurile. Totuși, s-au întâmpinat dificultăți cu locurile din creșe, dar autoritățile locale caută soluția într-un proiect cu Ministerul Dezvoltării, cu ajutorul căruia se vor putea construi două creșe noi în Bănie.

„Toate grădinițele sunt refăcute sau în curs de refacere. Așa cum știți anul acesta noi am investit foarte mulți bani în bazele sportive. Toate școlile au bazele sportive puse la punct, și bineînțeles, și grădinițele. Urmează ca anul viitor cele care nu au fost refăcute anul acesta atât pe interior, cât și pe exterior sau nu li s-a schimbat mobilierul școlar să beneficieze de aceste investiții. Eu zic că anul școlar viitor ne va prinde cu absolut totul nou. Ceea ce cred că este un lucru foarte dorit atât de copii, cât și de părinții lor. Nu avem probleme cu locurile în grădinițe. În ultimii ani, am avut probleme cu locurile în creșe. De aceea, anul acesta am intrat într-un proiect cu Ministerul Dezvoltării pentru construirea a două creșe noi”, a mai spus primarul.

Politica