sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Negocieri pentru un Guvern. USR PLUS vrea aceleași ministere

Dan Barna susține că cea mai rapidă soluție de ieșire din criza politică este ca USR PLUS să-și reia portofoliile pentru care a negociat în decembrie 2020 în cadrul coaliției de guvernare. 

„Din punctul nostru de vedere, este cea mai rapidă soluție de ieșire din criză, pentru că în momentul în care avem un alt premier dornic să constituie un guvern, structura de colaborare în cadrul coaliției e deja definită încă din decembrie și atunci ar putea fi o chestiune de zile dacă mergem pe structura deja agreată.

Având agreată o structură, acea structură nu prevedea poziția de președinte al Camerei la USR în momentul acela. N-o s-o cerem acum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt două scenarii. Dacă mergem pe scenariul în care structura de coaliție agreată la Vila Lac rămâne valabilă și avem doar situația schimbării premierului și discuția pe programul de guvernare, din punctul nostru de vedere aceasta este varianta cea mai rapidă prin care câteva zile am putea să avem un guvern stabil și cu majoritate”, a afirmat Dan Barna la Digi24.

Acesta a declarat că USR PLUS ar accepta și alte ministere, dacă discuția „e una serioasă”.

„Depinde de ce fel de negociere e. Dacă e una serioasă, se poate discuta orice. Dacă e una în care după cum ne-au anunțat cei de la PNL să ne dea două ministere ca să ne fie rușine de ce-am făcut arată că n-au înțeles nimic din această criză. N-o să stăm ca să ne prefacem că stăm de vorbă”.

Barna spune că nu se pune problema să guverneze cu PSD sau AUR în niciunul dintre scenarii iar Florin Cîțu este în continuare respins ca variantă de premier.

Politica