marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Punctele termice din Caracal, scoase la licitație de Primărie

Primăria Caracal intenționează să scoată la licitație punctele termice de pe raza municipiului, care acum nu mai au nicio utilitate. Este vorba despre 11 clădiri aflate în stare deplorabilă, care ar putea fi transformate, cu ajutorul investitorilor, în puncte de interes pentru comunitatea caracaleană.

„În 2019 a fost aprobată desființarea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică aflat în patrimoniul municipiului Caracal, componentele acestuia (rețele de transport și distribuție energie termică, instalații tehnologice) nemaifăcând obiectul serviciului de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice din anul 2012.

Consiliul Local al Municipiului Caracal a aprobat săptămâna aceasta vânzarea prin licitație publică a clădirilor și terenurilor aferente punctelor termice aflate în conservare urmare a desființării cu ani în urmă a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică a orașului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin acest demers, construcții aflate acum într-o stare avansată de degradare, nemaiavând utilitate publică, vor deveni o sursă de venit la bugetul local și totodată vor fi reabilitate conducând la înfrumusețarea zonelor unde sunt amplasate”, informează Primăria Caracal.

Potrivit reprezentanților municipalității, prețul de pornire al licitației va fi stabilit ca valoarea cea mai mare din prețul de piață determinat prin raportul de evaluare întocmit de evaluatorul autorizat ANEVAR și valoarea de inventar a imobilului.

Politica