sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de școli din Olt, fără autorizație de funcționare. Prefectul județului ia măsuri

Anul școlar se apropie cu pași grăbiți, însă nu toate unitățile de învățământ din județul Olt sunt pregătite să-și primească elevii așa cum ar trebui. Peste 100 de școli nu dețin autorizație sanitară, iar alte aproximativ 160 nu dețin autorizație de securitate la incendiu.

Având în vedere situația deficitară în care se află unitățile de învățământ în cauză, prefectul județului Olt, Florin Homorean, a stabilit o întâlnire cu primarii și reprezentanții unităților de învățământ, în vederea asigurării unui climat sigur pentru elevii care se întorc în bănci pe 13 septembrie.

„În contextul apropierii noului an școlar 2021 – 2022 am organizat astăzi (n.r. marți) două întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt, Consiliului Județean Olt, primari și directorii unităților de învățământ din judeţ care nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar/securității la incendiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Problematica asigurării condițiilor igienico-sanitare şi de securitate la incendiu în unitățile școlare este de actualitate la fiecare început de an școlar.

Chiar dacă la nivel județean s-au înregistrat progrese, ne confruntăm încă cu un număr ridicat de unități școlare care nu au obținut aceste autorizații (111 unități școlare nu au autorizație sanitară, iar 161 de clădiri în care se desfășoară activități educative nu dețin autorizație de securitate la incendiu)”, a precizat Florin Homorean.       

Prefectul de Olt a amintit câteva dintre problemele cu care se confruntă școlile din județ, dând asigurări că acestea vor fi remediate treptat.

„Lipsa alimentării cu apă a unităților școlare, calitatea necorespunzătoare a apei potabile (d.p.d.v. chimic/microbiologic), infrastructura școlara precară (clădiri degradate, grupuri sanitare necorespunzătoare, etc.), nerespectarea normelor de siguranță la incendiu (absența instalațiilor de detecție, alarmare și stingere, căi de evacuare neconforme, etc.) sunt principalele cauze care au condus la această situație.

În parteneriat cu primarii și directorii unităților școlare din județ căutăm soluții pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestor probleme. În acest sens, un grup de lucru compus din reprezentanți ai instituțiilor/autorităților publice anterior menționate se va deplasa în toate unitățile școlare din județ pentru a ne asigura că se vor lua toate măsurile de pregătire a unităților din punct de vedere sanitar, logistic și de ordine publică.

Ne dorim să asigurăm condiții optime și sigure pentru toți elevii din județul nostru”, a completat prefectul județului Olt, Florin Homorean.

Politica