marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Summer Sport” în 2021. Copiii din Craiova, stimulați să facă sport

Programul „Summer Sport”, prin care copiii sunt inițiați spre diverse ramuri sportive se va derula, anul acesta, în perioada 5 iulie – 28 august.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj, în parteneriat cu cluburile sportive din judeţ continuă tradiția și organizează gratuit cea de-a VIII-a ediție a evenimentului sportiv. Copiii își vor alege sportul preferat, pe care îl vor practica timp de două săptămân, în intervalul luni-vineri.

„Copiii şi tinerii până în 14 ani au la dispoziţie următoarele ramuri sportive: volei, baschet, fotbal (vârsta minima 7 ani), karate și dans (vârsta minimă 5 ani). Fiecare grupă de copii va fi formată din maxim 14 participanţi. Menţionăm că fiecare participant poate bifa două ramuri sportive, urmând ca, în funcţie de numărul de locuri disponibile, să fie repartizat la 1 singur curs de iniţiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înscrierea se face după principiul primul venit, primul servit, fiind nevoie de completarea unui formular online urmând link-ul de mai jos, începând de miercuri, 16 iunie 2021, ora 14.00”, se arată într-un comunicat emis de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj.

Toate cursurile sunt gratuite pentru participanţi, instituția suportând costurile desfăşurării activităţilor sportive.

Formularul de înscriere online poate fi accesat aici.

Totodată, au fost stabilite o serie de norme de conduită vizând activitățile ce vor desfășurate.Profesorul/antrenorul grupei de incepatori va prelucra prezentele norme la primul antrenament.

  • Nu este permisă intrarea pe terenul de antrenament, respectiv de joc fără prezentarea unei adeverințe medicale eliberată de medicul de familie, în care se menționează că persoana în cauza poate practica sportul ales.
  • Elevii au obligația ca la antrenamente să se prezinte la locul precizat de profesor/antrenor, cu 5 minute înainte de începerea programului, în ținută regulamentară, adică cu echipament corespunzător activități și stării atmosferice.
  • Pe timpul desfășurării activității sportive, elevii sportivi nu au voie să poarte ceasuri, brățări, inele, lănțișoare, cercei sau să mănânce și să mestece gumă etc.
  • Intrarea pe baza sportivă (teren, sala, etc.) se desfășoară numai în prezența antrenorului/profesorului; fără acesta activitatea nu începe.
  • În timpul desfășurării activității sportive, sportivi au obligația să anunțe profesorul/antrenorul de orice nereguli, defecțiuni ale materialului didactic sportiv, apărute în cadrul procesului de pregătire.
  • Activitățile sportive desfășurate în aer liber, implică si impune din partea profesorului/antrenorului un control riguros al bazei si instalațiilor sportive, atat din punct de vedere igienic, regulamentar si preventiv. Manevrarea aparatelor și materialelor didactice folosite în cadrul lecțiilor de antrenament se face în perfectă ordine și numai sub supravegherea corecta a profesorului/antrenorului.
  • Se interzice elevilor sportivi accesul la folosirea instalațiilor electrice sau gaze naturale.
  • Pe tot parcursul desfășurării lecțiilor de antrenament, atât profesorul/antrenorul cat și sportivii sunt obligați să manifeste seriozitate, disciplină și o atitudine demnă de calitatea de cadru didactic și sportiv.

Politica