marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 12.800 de oameni s-au vaccinat anti-COVID-19, în județul Vâlcea

12.809 persoane au fost imunizate în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 04.01.2021. Cifrele reprezintă atât serurile administrate din etapa I –  personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale.  

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate, atât la doza numărul 1 cât și la doza numărul 2 este de 21.514. Astfel, 12.809 de oameni au primit prima doză și 8.705 au fost vaccinare cu doza numărul 2.

În județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt  momentan operaționale nouă centre de vaccinare:  trei centre în municipiul Rm. Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al  Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, (în cadrul căminului cultural din satul Ruda – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea. Vaccinarea este gratuită și voluntară.

Politica