marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scornicești. Focar de infecție, descoperit la Spitalul de Pneumoftiziologie

Spitalul de Pneumoftiziologie din Scornicești, secție externă a SCJU Slatina, a fost declarat focar de infecție cu Covid-19.

Direcția de Sănătate Publică Olt a confirmat focarul, după ce mai mulți pacienți, dar și o asistentă medicală au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. O parte dintre pacienții infectați au fost transferați la Spitalul de Pneumologie din Leamna, Dolj, unitate spitalicească suport-COVID.

Totodată, ceilalți pacienți confirmați pozitiv au fost izolați în câteva saloane ale Spitalului din Scornicești, notează realiateaolului.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest sens, conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a decis testarea împotriva virusului SARS-CoV-2 a tuturor angajaților, dar și a celorlalți pacienți internați. Primul caz de Covid-19, descoperit în focarul din Spitalul de Pneumoftiziologie, a fost cel al unui bărbat la internat la sfârșitul lunii noiembrie. Acesta a fost adus la SJU Slatina pentru un control de specialitate, moment în care cadrele medicale l-au testat și au aflat că bărbatul este infect at cu noul coronavirus. A început testarea persoanelor cu care bărbatul a intrat în contact, fiind descoperiți alți trei pacienți infestați, ce au fost trimiși către Spitalul de Pneumologie de la Leamna. Ulterior, testarea pacienților și a personalului medico-sanitar a confirmat alte cazuri de Covid-19.

Andreea TIGOIANU

Politica