marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegeri prezidențiale în SUA: Oamenii stau și 11 ore la coadă

Aproape 10 milioane de americani au votat anticipat pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. E un record. Pe lângă votul prin corespondență, se poate vota înainte de vreme și la secții.

În Texas, prima zi de vot anticipat a însemnat cozi lungi în fața secțiilor de votare. Oamenii au venit pregătiți: scaune pliante, încălțăminte comodă, apă, poate chiar și ceva de mâncare.

”E foarte, foarte important ca toată lumea, indiferent ce alte planuri are, să iasă azi la vot. Votați, votați, votați!”, a spus o femeie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai sunt trei săptămâni până la alegerile prezidențiale, dar acești americani refuză să lase o decizie atât de importantă pentru viitorul lor pe ultima sută de metri. Influențați de evoluția pandemiei sau de retorica lui Donald Trump privind fraudarea scrutinului, alegătorii s-au înarmat cu răbdare și au așteptat la coadă chiar și 11 ore.

”Am venit dimineață devreme. Nu ne deranjează. Toată lumea e cooperantă„, a spus o altă femeie, aflată la rând.

Cele mai recente sondaje îl dau în continuare favorit să câștige cursa pentru Casa Albă pe candidatul democrat Joe Biden, potrivit Digi24.

A doua dezbatere electorală dintre Donald Trump şi Joe Biden a fost anulată. Întâlnirea trebuia să aibă loc joi, 15 octombrie, însă actualul președinte american a refuzat să participe, în condițiile în care urma să se desfășoare online.

Purtătoarea de cuvânt a lui Biden a spus că fostul vice-preşedinte ar fi fost de acord cu un format virtual al dezbaterii programate să aibă loc joia viitoare. În schimb, echipa de campanie a lui Trump a refuzat întâlnirea online, propunând să mute dezbaterea de pe 15 octombrie pe 22 şi cea de-a treia, programată pe 22 octombrie să o stabilească pe 29.

Politica