marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU i-a demoralizat pe clujeni: „Am căzut psihic”

Sezonul 2019/2020 este aproape de final, iar echipa lui Rotaru se află pe prima poziție în clasament, la 1 punct în fața celor de la CFR Cluj, formație ce era favorită clară la câștigarea titlului în debutul campionatului și odată cu începerea play-off-ului. Totuși, trupa din Bănie a reușit să câștige 5 meciuri la rând cu italianul Bergodi la cârmă și i-a depășit pe ardeleni.
Se pare că jucătorii de la CFR Cluj au căzut psihic după ce oltenii i-au bătut chiar la ei acasă. În ultima etapă, echipa antrenată de Dan Petrescu a învins Gaz Metan și a păstrat distanța minimă față de olteni și speranța că vor juca în Bănie cu trofeul pe masă. La finalul partidei, Alexandru Păun a explicat cât de greu le-a fost lui și colegilor să treacă peste eșecul suferit în fața craiovenilor.
„Da, a fost o perioadă foarte grea, de multă vreme n-am mai trecut printr-o asemenea perioadă. După meciul cu Craiova, de acasă, am fost foarte dezamăgiți, am căzut psihic. Ceea ce nu trebuia să se întâmple. Am pierdut atunci acasă, după vreo 37 de meciuri. A urmat meciul de la Giurgiu, am condus cu 2-0, dar am fost egalați pe final. Mă bucur că am câștigat în această seară. Ne așteaptă un meci foarte greu la FCSB. Am fost un an întreg pe primul loc. Tot noi trebuie să o scoatem la capăt și se joacă până la final. Sunt toate șansele să se joace cu titlul pe masă”, a declarat Păun la finalul paridei cu Gaz Metan.
Dan Petrescu s-a arătat și el supărat de felul în care s-au desfășurat lucrurile și, mai ales, de arbitraj. Antrenorul clujenilor susține că dacă oltenii vor continua să fie avantajați de arbitraj este imposibil să nu câștige următoarele două etape.
„Toată țara vede cine trebuie să ia campionatul. Cum e posibil că Bîrsan să arbitreze cel mai tare meci al etapei? Pe mine m-a arbitrat de două ori Chivulete în play-off și m-a făcut praf de două ori. Azi am avut încă două penalty-uri neprimite și au fost și alte faze dubioase. Vreau să fim lăsați în pace de arbitri, dar nu suntem lăsați în pace! Am zis să tac, dar nu pot să tac. De departe, vă pot arăta cine e cea mai dezavantajată echipă din acest play-off. Cei de la comisii vor decide ce e mai bine pentru Craiova. Dacă cei de la Craiova vor fi arbitrați așa, e imposibil să nu bată la Giurgiu și Botoșani! FCSB a avut două penalty-uri nedate cu Craiova, e posibil așa ceva? Nu ne vor campioni pentru că s-au plictisit de CFR Cluj! Eu nu mă aștept ca cei de la Craiova să se mai împiedice, sunt foarte puternici din toate punctele de vedere, numai noi putem să îi încurcăm. Avem un meci extraordinar de greu cu FCSB, unde noi nu prea am câștigat deloc. Cei de la FCSB vor evolua cu cea mai bună echipă și vor dori să câștige. S-au plictisit de CFR campioană. Tot noi? Să mai vină și alții!”, a spus Petrescu după meciul cu Gaz Metan.
De arbitrajul de la CSU Craiova – FCSB s-a plâns și Gigi Becali, patronul buureștenilor: „Cum poți să câștigi? Ce să faci? Craiova n-a jucat nimic. A primit cadou 11 metri la Mihăilă și la Koljic. Dacă îl vezi pe Bîrsan arbitru… Nu vreau să mai jignesc, dar pune, mă, un arbitru bun. Ei nu-l știu pe Bîrsan? Nu-l văd? Eu nu cred că vorbește, nu cred că are atâta stăpânire ca să fie arbitru. Nu vreau să fac păcat, dar nu se poate! Cred că cel care îl deleagă pe Bîrsan se uită la istoria lui”.
Finanțatorul oltenilor, Mihai Rotaru, i-a răspuns la scurt timp: „Noi avem la ora actuală în fotbalul românesc o invazie a precupețelor. Toată lumea discută despre Craiova, despre arbitrajul de la Craiova. Eu cred că este rușinos să spui că nu a fost penalty la Mihăilă. Eu cred că este rușinos să spui că îi dă un pumn în cap lui Koljić și nu e penalty. Din punctul nostru de vedere arbitrul a dat tot ce a fost clar, tot ce s-a văzut. Și noi eram în dubii dacă a fost sau nu a fost roșu la pumnul dat de Vlad lui Koljic. A fost ceva violent, dar nu a fost ceva clar. Știți foarte bine că la Craiova nu comentăm arbitrajul, cel puțin de 3 ani de zile. Să își vadă de jocurile lor, să își vadă de echipa lor, de problemele lor, noi avem problemele noastre pe care încercăm să le remediem. Ei să își vadă de problemele lor, de frustrările lor. La fel cum el spune că nu avem față de campioană, noi spunem că niciodată nu o să o bată pe Sepsi în finala Cupei Romaniei. Nu au față să îi bată. Ei nu au cum să o bată pe Sepsi în finala Cupei, este imposibil. Atâta timp cât noi nu vorbim despre alte echipe, le cerem același lucru și lor, să nu vorbească despre noi. Când ei vorbesc, răspundem și noi”, a declarat Mihai Rotaru pentru PRO X.
Pentru ardeleni urmează meciul cu FCSB, de pe Arena Națională, programat sâmbătă, de la ora 21:00.
Programul celor de la CFR Cluj până la finalul campionatului:
Runda 8: FCSB – CFR Cluj
Runda 9: CFR Cluj – FC Botoșani
Runda 10: CSU Craiova – CFR Cluj
Programul celor de la CSU Craiova până la finalul campionatului:
Runda 8: FC Botoșani – CSU Craiova
Runda 9: Astra Giurgiu – CSU Craiova
Runda 10: CSU Craiova – CFR Cluj

Politica